INTRODUCTION TO COMPUTER SCIENCE AND PROGRAMMING

İzlence Formu

Ders Adı INTRODUCTION TO COMPUTER SCIENCE AND PROGRAMMING Kod MOBG1098
Kredi 2 AKTS 3
Z/S Seçmeli Teorik Saat 1
Uygulama Saat 2 Lab Saat 0
Ders Dili İngilizce Dersi Veren Dr. Ögr. Üyesi KEMAL ŞANLI
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Dersin amacı, öğrencilere, Moleküler Biyoloji ve Genetik alanında araştırma projesi yazımı ve rutin kullanımda gerekli temel bilgisayar donanım ve yazılım bileşenlerinin öğretilmesidir.

İçerik

Bu ders, Moleküler Biyoloji ve Genetik alanında bilimsel araştırma projelerinin yürütülmesi ve rutin kullanım için gerekli temel yazılımları öğretmektedir.

Öğretim Yöntemleri

1. Ders içeriği ve öğrenim çıktıları tanıtılır. 2. Modern sunum ve uygulamalı öğretim teknikleriyle öğrencilerin bilimsel programlama konusunda etkili ve kalıcı öğrenim sahibi olmaları sağlanır. 3. Birlikte çalışma kültürünü teşvik etmek amacıyla modern takım çalışması uygulamaları öğretilerek grup çalışması ödevleri verilir. 4. Uygulama derslerindeki ödev çalışmalarıyla öğrencilerin konu ve kavramları ders esnasında anlamaları sağlanır. 5. Proje ödevleri, öğrencilerin kariyer süreçlerinde karşılaşabilecekleri bilimsel araştırma uygulamalarını içerir. 6. Linux işletim sisteminin tanıtılması ile öğrencilerin bilimsel programlama kültürünü tanımaları sağlanır.

Kaynaklar

1. MS Office 365 software suite 2. Kanban metodu 3. EndNote yazılımı 4. Google Drive ve MS Teams ile takım çalışması 5. Biorender.com ile Moleküler Biyoloji ve Genetik alanında figür oluşturma 6. Üniversitenin lisanslı yazılımları https://bilgiislem.istanbul.edu.tr/tr/yalis/

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024