SOSYAL SİYASET

İzlence Formu

Ders Adı SOSYAL SİYASET Kod FISC1013
Kredi 2 AKTS 3
Z/S Seçmeli Teorik Saat 2
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. SEDAT MURAT
Dersin Veriliş Türü Örgün

Dersin Amacı

Öğrencilere sosyal politika disiplininin ana ilkelerini aktararak bu alanla ilgili bir bakış açısı kazandırmak, sosyal politikanın dar ve geniş anlamda çerçevesini oluşturmak, geçmişten günümüzde meydana gelen gelişmeleri ve sosyal politikanın güncel konularını öğretmek.

İçerik

Sosyal politika dersinde; Öncelikle sosyal politikanın dar ve geniş anlamda tanımları yapılacak, sosyal politikanın hem sanayi toplumu öncesi hem de sanayi sonrası toplumda meydana gelen gelişmeler ele alınacak, ayrıca Türkiye’de tarihsel gelişimi üzerinde durulacaktır. Yine sosyal politikanın hem ulusal hem de uluslararası aktörleri incelenecektir. Son olarak günümüzde karşılaşılan emek piyasaları, nüfus, işgücü, ücretler, verimlilik, sosyal güvenlik, küreselleşme ve esneklik gibi konular işlenecektir.

Öğretim Yöntemleri

Diyaloğa dayalı karşılıklı paylaşım ve zorunlu olmayan araştırma ödevi

Kaynaklar

1.) Orhan Tuna, Nevzat Yalçıntaş, Sosyal Siyaset, İstanbul: Filiz Kitabevi, 2011 2.) Aysen Tokol, Yusuf Alper, Sosyal Politika, Bursa: Dora Yayıncılık, 2014 3.) Sami Güven, Sosyal Politikanın Temelleri, Bursa: Ezgi Kitabevi, 2009

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024