FİNANSAL YÖNETİM VE MALİ ANALİZ

İzlence Formu

Ders Adı FİNANSAL YÖNETİM VE MALİ ANALİZ Kod FNNS7021
Kredi 3 AKTS 8
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. MURAT KIYILAR
Dersin Veriliş Türü Örgün

Dersin Amacı

Bu dersin temel amacı, öğrencilere işletme finansının temel prensiplerinin yanısıra özellikle finansal tabloların detaylı bir şekilde tanıtılması, gelir tablosu, bilanço ve nakit akım tablosunun öğretilmesi ve bu tabloların analiz edilmesi öğretilerek finansal analiz raporu yazmalarını sağlamaktır. Böylece öğrencilerin finansal kararların alınması sürecine, bir finans yöneticisinin bakış açısıyla yaklaşabilmelerini sağlamaktır.

İçerik

Finansal Yönetim ve Mali Analiz dersi, işletme finansı bilim dalının öğrenimindeki temel derslerden olup, bu ders kapsamında öğrenciler; Finansal Amaç/ Finansal Sistem / Finansal Analizin Amacı / Finansal Tablolar (Bilanço, Gelir Tablosu, Nakit Akım Tablosu) / Finansal Analiz / Oran Analizi / Yatay Analiz / Dikey Analiz / Nakit Akım Analizi / Kar Planlaması, Başabaş Analizi – Kaldıraç Oranları / Finansal Planlama (Proforma Tablolar) konularını göreceklerdir. Konular Borsa İstanbul'da faaliyet gösteren gerçek şirketlerin analiz edilmesi suretiyle anlatılacak ve sonunda da öğrenciler Finansal Analiz Raporu yazabileceklerdir.

Öğretim Yöntemleri

Dersler seminer/anlatım ve tartışma ve örnek olayların analiz edilmesi biçiminde yapılacak, öğrenciler her fırsatta tartışmalara katılmaya teşvik edileceklerdir. Derse katılım, katılınan derslere hazırlıklı gelmek ve dersle ilgili olarak yapılacak ilave çalışmalar öğrencinin dersten alacağı verimi artırmaktadır. Bu sebeple derse katılım, katılınan derslere hazırlıklı gelinmesi ve ders dışında konuyla ilgili ilave çalışmalar yapılması tavsiye edilir.

Kaynaklar

* Finansal Yönetim; (Editörler: (Murat Kıyılar - Vedat Sarıkovanlık) Literatür Yayınları, Yayın No:898, Birinci Basım, Ekim 2023, İstanbul (ISBN: 978-975-04-0933-2). * Çözümlü Finans Problemleri; (Murat Kıyılar) Literatür Yayınları, Yayın No:735, Genişletilmiş Altıncı Basım, Kasım 2015, İstanbul (ISBN: 978-975-04-0709-3). * Finansal Yönetim ve Mali Analiz; Sermaye Piyasası Lisanslama Sicil ve Eğitim Kuruluşu (SPL) Lisanslama Sınavları Çalışma Kitapları; Ders Kodu: 1007, Ekim 2014, Son Güncellenme Tarihi 30.06.2023 İstanbul. (https://www.spl.com.tr/docs/other/664f5fc9-a8c1-40.pdf)

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024