VARLIK FİYATLAMA STRATEJİSİ

İzlence Formu

Ders Adı VARLIK FİYATLAMA STRATEJİSİ Kod 100
Kredi 3 AKTS 8
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. KAMİL AHMET KÖSE
Dersin Veriliş Türü Örgün

Dersin Amacı

Dersin amacı, teorik ve uygulamanın bir karışımını kullanarak öğrencilere varlık fiyatlaması konusunda bir temel sağlamaktır. Bu amaca yönelik olarak, öğrencilerin modern finans teorisine ilişkin bilgi ve anlayışlarının arttırması planlanmaktadır.

İçerik

Bu bağlamda ders: ortalama-varyans analizi, Finansal Varlık Fiyatlama Modeli, Arbitraj Fiyatlama Teorisi, türev ürünlerin fiyatlaması; Etkin Piyasası Hipotezi açısından piyasa mikro yapısı, asimetrik bilgi, gürültü tüccarları ve davranışsal finans konularını kapsamaktadır.

Öğretim Yöntemleri

Dersler seminer/anlatım ve tartışma şeklinde yapılacak, öğrenciler her fırsatta tartışmalara katılmaya teşvik edileceklerdir. Derse devam, devam edilen derslere hazırlıklı gelmek ve dersle ilgili olarak yapılacak ilave çalışmalar öğrencinin dersten alacağı verimi artırmaktadır. Bu nedenle derslere her fırsatta devam edilmesi, devam edilen derslere hazırlanılarak gelinmesi ve ayrıca ders dışında konuyla ilgili ek çalışmalar yapılması tavsiye edilmektedir.

Kaynaklar

Dersin kaynakları öğretim üyesinin referans göstereceği konuya ilişkin güncel çalışmalar ve ders için dağıtılacak tekslerden oluşmaktadır.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024