PEDODONTİDE İLERİ TEDAVİ TEKNİKLERİ

İzlence Formu

Ders Adı PEDODONTİDE İLERİ TEDAVİ TEKNİKLERİ Kod PDDN9017
Kredi 3 AKTS 9
Z/S Zorunlu Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. KORAY GENÇAY
Dersin Veriliş Türü Örgün

Dersin Amacı

Pedodonti Doktora Programına teorik bilgilerin ileri düzeyde pratiğe yansıtılması yönünde katkıları olacaktır. Öğrenciye eğitim verilirken çocuk hasta üzerinde diş tedavisine bakış açısı sağlamakta, edindiği bilgiler arasında bağlantı kurması ve bilgilerini kullanarak bilimsel bir çalışmayı nasıl yapacağı konusunda becerisini geliştirmeyi amaçlamaktadır. Bu ders öğrencinin; endodontik tedavi gereksinimini belirlemesini, vital ya da non vital endodontik tedavi yöntemlerinden uygun olanı seçerek, doğru şekilde uygulamasını, seçilen tedavi yöntemine katkı sağlayan uygun endodontik materyal seçimini yapabilmesini, endodontik tedavi başarısı için önemli etkisi olan üst yapının uygun şekilde planlanmasını ve madde kabı fazla olan dişlerin uygun restorasyon teknikleri ile tedavi edebilmesini sağlar. Akut ağrı ya da travma olgularındaki endodontik ve restoratif yaklaşımları bilir. Uygun tedavi yöntemlerini belirlerken, kraniofasiyal kompleksin büyüme ve gelişimini dikkate alarak, bireye özgü davranış kontrol yöntemleri ile gerekli tedavi hizmetini sunar ve her hastaya etik değerlere bağlı kalarak özel tedavi planı oluşturabilmesini, geliştirebilmesini ve hastayı izlemesini amaçlamaktadır.

İçerik

Kraniofasiyal kompleksin büyüme ve gelişimini değerlendirmeyi, süt dişi, genç sürekli diş ve sürekli dişlerde endodontik ve restoratif tedavi, çocuk diş hekimliğinde kullanılan dental materyaller, dental travmatoloji, tıbbi ve özel bakım gerektiren çocuklarda tedavi yaklaşımları, davranış yönetimi, sedasyon ve genel anestezi, çocuklarda protetik tedavi yaklaşımlarına ilişkin bilgilerini artırmak.

Öğretim Yöntemleri

Radyografi üzerinde inceleme ve tartışma, interaktif eğitim ve klinikte hasta üzerinde uygulamalar.

Kaynaklar

Doktora öğrencisi çocuk diş hekimliği alanındaki bilgilerini özgün düşünce ve araştırma ile uzmanlık düzeyinde geliştirmek, ve alana yenilik getirecek özgün çalışmalara ulaşmasını sağlama konusunda katkıda bulunmayı hedefler. Hasta Başı Eğitim dersini tamamlayan bir öğrenci; kraniofasiyal kompleksin büyüme ve gelişimini değerlendirmeyi, süt dişi, genç sürekli diş ve sürekli dişlerde endodontik ve restoratif tedavi, çocuk diş hekimliğinde kullanılan dental materyaller, dental travmatoloji, tıbbi ve özel bakım gerektiren çocuklarda tedavi yaklaşımları, davranış yönetimi, sedasyon ve genel anestezi, çocuklarda protetik tedavi yaklaşımlarına ilişkin konuları bilir ve uygular.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024