AKADEMİK YAZI VE ETİK

İzlence Formu

Ders Adı AKADEMİK YAZI VE ETİK Kod INDE4026
Kredi 4 AKTS 9
Z/S Zorunlu Teorik Saat 4
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili İngilizce Dersi Veren Dr. Ögr. Üyesi FERAH İNCESU
Dersin Veriliş Türü Örgün

Dersin Amacı

Akademik yazı ve yazın eleştirisinin özellikleri, amacı ve işlevini tanıtmak, araştırma yöntem ve usullerini belletmek, araştırma bulgularını akademik yazıya aktarma yollarını göstermek, kaynak tanıtmak ve kaynakça hazırlamak, bilimsel ve akademik etiği tanımlamak ve bunlar için hassasiyet oluşturmak, akademik araştırma ve yazınsal metin inceleme ve yorum yazısı örneklerini çalışmak ve taslaklandırmak, seçili yazınsal yapıtı analiz edip değerlendirmek ve üzerine araştırmaya dayalı akademik yazı hazırlamak.

İçerik

Akademik yazı özellikleri, amacı ve işlevi, araştırma yöntem ve usulleri, araştırma bulgularını akademik yazıya aktarma yolları, kaynak tanıtma ve kaynakça hazırlama, taslak, bilimsel ve akademik etik, akademik araştırma ve yazınsal inceleme ve yorum yazısı örnekleri, seçili yazınsal yapıt ve üzerine araştırmaya dayalı akademik yazı.

Öğretim Yöntemleri

Araştırma, sunum, soru cevap, örnekleme, ödev, eleştiri

Kaynaklar

academic writing owl.english.purdue.edu/owl/section/1/2/ academic writing thoughtco.com/what-is-academic-writing-1689052 academic writing http://owll.massey.ac.nz/academic-writing/what-is-academic-writing.php mla formatting and style guide owl.english.purdue.edu/owl/resource/747/01/ easybib.com/guides/citation-guides/mla-8/mla-7-vs-mla-8/ Keats, "La Belle Dame Sans Merci" poetryfoundation.org/poems-and-poets/poets/detail/john-keats Smalley, Ruetten, and Kozyrev. Refining Composition Skills asjournal.org/wp-content/uploads/MLA7.pdf home.olemiss.edu/~egjbp/fall96/litcrit.txt www.iep.utm.edu/literary/ owl.english.purdue.edu/owl/owlprint/722/ Melikoğlu, E. "Yaşam ve Ölümün Eşiğindeki Vampir-Yazar: 'La Belle Dame sans Merci: A Ballad'" http://istanbul-universitesi.dergipark.gov.tr/download/article-file/13559 Burwell, A. "Ouroboros: La Belle Dame as the Shadow of Consumption" lima.osu.edu/Asterism/OSU/2012/docs/essay/Burwell.pdf?q=HogCreekReview/OSU/2012/docs/essay/Burwell.pdf Weissman, J. "'Language Strange': 'La Belle Dame Sans Merci' and the Language of Nature" http://digitalcommons.colby.edu/cgi/viewcontent.cgi?article=2401&context=cq

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024