18.YY.İNGİLİZ ROMANI

İzlence Formu

Ders Adı 18.YY.İNGİLİZ ROMANI Kod INDE3016
Kredi 4 AKTS 8
Z/S Zorunlu Teorik Saat 4
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili İngilizce Dersi Veren Dr. Ögr. Üyesi BUKET AKGÜN
Dersin Veriliş Türü Örgün

Dersin Amacı

İngiliz romanının 18. yüzyıl ve erken dönem 19. yüzyıldaki ilk örneklerinden olan romanların çözümlenip tartışılması yoluyla roman türünün öğrenilmesi.

İçerik

Bu ders İngiliz romanının 18. yüzyıl ve erken dönem 19. yüzyıldaki ilk örneklerini 18. ve erken dönem 19. yüzyıl İngiltere'sinin sosyal, ekonomik, politik ve tarihi konumunu değerlendirmeye alarak inceler, çözümler ve tartışır. Dersler her hafta için belirtilen okumalarla ilgili olur. Ancak başka kaynaklara da değinilir. Öğrencilerin okumalarını zamanında yapması, sınıftaki tartışmalara katılması, ara sınav ve final sınavına girmesi beklenir. Öğrenciler sınavlarda hem belirtilen metinlerden hem dersteki tartışmalardan sorumludur. Dersteki tartışmalara katılım ek puanları sınav notlarına eklenecektir.

Öğretim Yöntemleri

Sunuş, yakın okuma, tartışma, soru-cevap yoluyla öğretim.

Kaynaklar

ǁ ǁ Okuma/izleme sırasında: ǁ Defoe, Daniel. Robinson Crusoe. Penguin, 1994. ǁ Shelley, Mary. Frankenstein. Penguin, 1994. ǁ Dear, Nick, Boyle, Danny, Frankenstein. National Theatre, 2020. ǁ Austen, Jane. Northanger Abbey. Wordsworth Classics, 1992. ǁ Davies, Andrew, Jones, Jon. Northanger Abbey. Granada Television, ITV Productions, WGBH, Irish Film Industry, 2007. ǁ ǁ Kuramsal Kaynaklar: ǁ McKeon, Michael. The Origins of the English Novel, 1600-1740. The Johns Hopkins UP, 1987. ǁ McKeon, Michael, ed. Theory of the Novel: A Historical Approach. The Johns Hopkins UP, 2000. ǁ Watt, Ian. The Rise of the Novel: Studies in Defoe, Richardson and Fielding. Chatto & Windus, 1957.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024