İNGİLİZ TİYATROSU

İzlence Formu

Ders Adı İNGİLİZ TİYATROSU Kod INDE2012
Kredi 4 AKTS 6
Z/S Zorunlu Teorik Saat 4
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili İngilizce Dersi Veren Doç. Dr. ÖZLEM KARADAĞ
Dersin Veriliş Türü Örgün

Dersin Amacı

Britanya Tiyatro tarihini Ortaçağ'dan başlayıp 21. Yüzyıla kadar Shakespeare dışındaki oyun yazarları ile ve dönemsel tarihi arka plan ve akımların tartışılması ile işleyerek öğrencilere tiyatro geleneğinin köklerini ve gelişimini anlatmak.

İçerik

Bu ders İngiliz Tiyatrosunun dönemlerini ve akımlarını başlangıcından günümüze, farklı yazar ve oyunlarla inceler. Shakespeare dışındaki İngiliz oyun yazarlarının yapıtlarının derinlemesine incelenmesiyle İngiliz tiyatrosu ve tiyatro kültürü tartışılır. Antik Yunan tiyatro anlayışı ile başlanarak Britanya'da Ortaçağ'dan 21. yüzyıla egemen olan türler ve akımlar, tarihi arka plan ile incelenir.

Öğretim Yöntemleri

Anlatım, Sınıf içi tartışma, soru&cevap

Kaynaklar

Birincil Kaynaklar: Medieval Morality Plays: Everyman, Anonymous; Elizabethan Drama: The Jew of Malta, Christopher Marlowe; (Jacobean Drama: The Duchess of Malfi, John Webster;) Restoration and Eighteenth Century Comedy: The Country Wife, William Wycherley; (Victorian Drama: The Importance of Being Earnest, Oscar Wilde;) Intertextuality in Contemporary Theatre: Everyman, Carol Ann Duffy; İkincil Kaynaklar: Theatre Studies: The Basics, Robert Leach; The Cambridge Companion to Medieval English Theatre, Richard Beadle, Alan J. Fletcher; The Cambridge Companion to English Renaissance Drama (A. R. Braunmuller, Michael Hattaway, eds.); A Short History of English Renaissance Drama, Helen Hackett ; Moral Experiment in Jacobean Drama, T. F. Wharton; Jacobean Drama: A Critical Study of the Professional Drama, 1600–25, David Farley-Hills; The Cambridge Companion to English Restoration Theatre, (Deborah Payne Fisk, ed.) The Cambridge Companion to British Theatre, 1730-1830, Daniel O'Quinn; The Cambridge Companion to Victorian and Edwardian Theatre, Kerry Powell; A Concise Companion to Contemporary British and Irish Drama, Nadine Holdsworth, Mary Luckhurst

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024