BİLİŞSEL PSİKOLOJİYE GİRİŞ

İzlence Formu

Ders Adı BİLİŞSEL PSİKOLOJİYE GİRİŞ Kod PSKL1006
Kredi 2 AKTS 5
Z/S Zorunlu Teorik Saat 2
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. SEVTAP CİNAN
Dersin Veriliş Türü Örgün

Dersin Amacı

Bu ders kapsamında dikkat, algı, bellek gibi temel bilişsel psikoloji konuların, kuramların, bilişsel psikoloji ve bu alanın katkı sunduğu bilişsel nörobilim, bilişsel nöropsikoloji gibi çoklu disipliner alanlarda yürütülmüş, bilişin anlaşılmasına katkı sağlayan araştırma sonuçlarının ele alınması hedeflenmiştir.

İçerik

Psikolojinin bir alt alanı olarak bilişsel psikolojinin tanıtımı, bilişsel nörobilim, bilişsel nöropsikoloji gibi çoklu disipliner alanlarda bilişin anlaşılmasına katkı sağlayan araştırmalar, algı, dikkat, dil, bellek gibi temel konular ve ilgili araştırmalar dersin içeriğini oluşturur.

Öğretim Yöntemleri

Sözlü anlatım

Kaynaklar

Baars, B.J. & Gage, N.M. (2010). Cognition, brain and consciousness: An introduction to cognitive neuroscience. San Diego, CA: Academic Press Goldstein, E.B. 2013. Bilişsel Psikoloji. Çeviren: Okhan Gündüz. 1. Baskı. Kaknüs Yayınları. Smith, E.E. ve Kosslyn, S.M. (2014). Bilişsel Psikoloji: Zihin ve Beyin (Çev. Ed. Muzaffer Şahin). Ankara: Nobel Akademik Yayıncılık Sternberg, R.J., Sternberg, K., Mio, J. (2012). Cognitive Psychology Belmont, CA: Wadsworth/Cengage Learning.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024