YARGITAY KARARLARI UYGULAMA VE MUKAYESELİ HUKUK KAPSAMINDA İCRA HUKUKU

İzlence Formu

Ders Adı YARGITAY KARARLARI UYGULAMA VE MUKAYESELİ HUKUK KAPSAMINDA İCRA HUKUKU Kod OZHU7348
Kredi 3 AKTS 8
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Doç. Dr. EVREN KOÇ
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Bu derste güncel Yargıtay kararları ve müşterek hukuk kapsamında icra hukukunun ele alınması amaçlanmıştır. Bu amaç kapsamında özellikle, icra hukukuna ilişkin teorik ve uygulamada yaşanan problemlere yoğunlaşılması planlanmıştır.

İçerik

Yargı kararları ve müşterek hukuk kapsamında icra hukukunun ele alınması

Öğretim Yöntemleri

Ders anlatılması, ödev ve sunum hazırlatılması ve yapılan sunumların eleştirel bir gözle ele alınmasının teşvik edilmesi.

Kaynaklar

Murat Atalı/İbrahim Ermenek/Ersin Erdoğan, İcra ve İflas Hukuku, 7. Bası, Ankara, Yetkin Yayınları, 2023 Ejder Yılmaz/Ramazan Arslan/Sema Taşpınar Ayvaz/Emel Hanağası, İcra ve İflas Hukuku, 9. Bası, Ankara, Yetkin Yayınları, 2023. Ejder Yılmaz, İcra ve İflas Kanunu Şerhi, Ankara, Yetkin Yayınları, 2023. Baki Kuru, İcra ve İflâs Hukuku, C. I, 3. Baskı, İstanbul, Evrim Dağıtım, 1988 Baki Kuru, İcra ve İflâs Hukuku, C. II, 3. Baskı, İstanbul, Evrim Dağıtım, 1990 Baki Kuru, İcra ve İflâs Hukuku, C. III, 3. Baskı, Ankara, Seçkin Yayınevi, 1993 Hans Brox/Wolf-Dietrich Walker, Zwangsvollstreckungsrecht, 12. neu bearbeitete Auflage, München, Verlag Franz Vahlen, 2021 Petra Pohlmann/Dominik Schafers, Zwangsvollstreckungsrecht, C.H.Beck, München, 2021.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024