ANTROPOMETRİ

İzlence Formu

Ders Adı ANTROPOMETRİ Kod ANTR3003
Kredi 3 AKTS 4
Z/S Zorunlu Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Dr. Ögr. Üyesi BERNA ERTUĞRUL ÖZENER
Dersin Veriliş Türü Örgün

Dersin Amacı

Antropometri dersinde öğrencilere, Antropometrinin bölümleri ve kullanım alanlarına dair bilgiler verilerek, antropometrik noktaların tanımları ve anatomik noktalar ile ölçme tekniklerinin teorik olarak aktarımı amaçlanmaktadır.

İçerik

Antropometri, insan bedeni üzerinden belirli kurallar çerçevesinde ölçülerin alınmasını sağlayan teknikler bütünüdür. Antropometri dersinde Antropometri ve kinantropometrinin tanımı, diğer alanlarla ilşkileri, büyüme ve gelişmeyi etkileyen faktörler, cinsiyetler arasındaki anatomik farklılıklar, anatomik pozisyonlar, anatomik noktalar ve lokasyonlar, ölçme araçları ve teknikleri anlatılmaktadır.

Öğretim Yöntemleri

Görsel sunumlar eşliğinde teknik detayların aktarımı, soru-cevap ve sunum yöntemiyle ders işlenecektir.

Kaynaklar

Özer MK, 2009. Kinantropometri Sporda Morfolojik Planlama. Nobel YAyın Dağıtım, Ankara Roche AF, Heymsfield SB, Lohman TG, 1996. Human Body Composition. Human Kinetics, IL. Kopecký M., Krejčovský L., Švarc M. (2014) Anthropometric Measuring Tools and Methodology for the measurement of Anthropometric Parameters, Published by Palacký University, Olomouc. Croney J. (1980) Anthropometry for Designers, Batsford Academic and Educational; 2nd edition.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024