BİLİMSEL METİN ÜRETİMİ

İzlence Formu

Ders Adı BİLİMSEL METİN ÜRETİMİ Kod ALDE2020
Kredi 2 AKTS 3
Z/S Zorunlu Teorik Saat 2
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Doç. Dr. İREM ATASOY
Dersin Veriliş Türü Uzaktan

Dersin Amacı

Bu dersin amacı öğrencilere bilimsel metinlerin temel özelliklerini tanıtmak ve öğrenim süresince hazırlayacakları ödev, makale, özet vb. çalışmalarında bilimsel araştırma ve yazım yönteminin temel kuralları hakkında bilgi vermektir.

İçerik

Bilimsel metin türleri, bilimsel metinlerin büyük ölçekli yapıları, literatür taraması, başlık hazırlama, kısa özet hazırlama, giriş, yöntem, sonuç ve tartışma kısımları, kaynaklara atıf yapma, kaynakça düzenleme ve bilimsel çalışmalarda uyulması gereken etik kurallar.

Öğretim Yöntemleri

Uzaktan

Kaynaklar

Auer, P. & Baßler, H. (2007) (Hg.): Reden und Schreiben in der Wissenschaft. Frankfurt am Main: Campus. Broders, S. (2015). Wissenschaftliches Arbeiten in Anglistik und Amerikanistik. Köln: UTB Verlag. Büyüköztürk, Ş., Kılıç, E., Akgün, Ö. E., Karadeniz, Ş. ve Demirel F. (2016). Bilimsel araştırma yöntemleri. 22. Baskı. Ankara: Pegem A Yayıncılık. Kıncal, R. Y. (2013). Bilimsel araştırma yöntemleri. Ankara: Nobel Yayın Dağıtım. İslamoğlu, A. H. ve Alnıaçık, Ü. (2016). Sosyal bilimlerde araştırma yöntemleri. İstanbul: Beta Yayınları. Day, R.A. (2000). Bilimsel Bir Makale Nasıl Yazılır ve Yayımlanır? (G. Aşkar Altay çev.). Ankara: TÜBİTAK Yayınları.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024