SOSYAL ANTROPOLOJİYE GİRİŞ

İzlence Formu

Ders Adı SOSYAL ANTROPOLOJİYE GİRİŞ Kod ANTR1104
Kredi 4 AKTS 6
Z/S Zorunlu Teorik Saat 4
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Dr. Ögr. Üyesi OYA TOPDEMİR KOÇYİĞİT
Dersin Veriliş Türü Örgün

Dersin Amacı

Bu ders, Sosyal ve Kültürel Antropolojide temel kavram ve kuramları ele alarak öğrenciye alanla ilgili temel bir bakış açısı kazandırmayı amaçlar.

İçerik

Derste "kültür" kavramı, yöntem, kültürlenme, kültürleşme, kültürel şok gibi kültürel/toplumsal süreçler ve kültüre yaklaşımlar/alanla ilgili temel kuramlar ele alınır.

Öğretim Yöntemleri

Sunuş yolu ile öğretim, düz anlatım, tartışma, soru-cevap

Kaynaklar

Appadurai A. 2017. Büyük Gerileme. Zamanımızın Ruh Hali Üstüne Uluslararası Bir Tartışma içinde. 2.Baskı. Çev. Merisa Şahin vd. İstanbul: Metis yay. Aydın, Suavi ve Erdal Yılmaz Selim. 2013.Antropoloji. Eskişehir: Anadolu Üniversitesi yay. Bartu Candan A., Özbay C. (Haz.). 2018. Kültür Denen Şey, Antropolojik Yaklaşımlar içinde. İstanbul: Metis yay. Bates, Daniel G. 2009. 21.Yüzyılda Kültürel Antropoloji, İnsanın Doğadaki Yeri.Çev.Ed.Suavi Aydın. İstanbul: Bilgi Üniversitesi yay. Emiroğlu, K., Aydın S. 2003. Antropoloji Sözlüğü. Ankara: Bilim ve Sanat yay. Eriksen, 2009. T.H. Küçük Yerler Derin Mevzular, Sosyal ve Kültürel Antropolojiye Giriş. Çev. Fahriye Adsay. İstanbul: Avesta yay. Özbudun S., Şafak B. Altuntek N.S. 2006. Antropoloji Kuramlar/Kuramcılar. 2.Baskı. Ankara: Dipnot yay. Özbudun Sibel ve Uysal Gülfem. 2012. 50 Soruda Antropoloji. İstanbul: Bilim ve gelecek yay.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024