VERGİ HUKUKU İLKELERİ

İzlence Formu

Ders Adı VERGİ HUKUKU İLKELERİ Kod MLYE7019
Kredi 3 AKTS 8
Z/S Zorunlu Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Doç. Dr. YASEMİN TAŞKIN
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Vergi Hukuku'nun temel konularının incelenerek tartışılması ve öğrencilerin bu konularda lisansüstü düzeyde asgarî donanıma sahip olmalarının sağlanması amaçlanmaktadır.

İçerik

Vergi Hukuku'nun hukuk sistemi içindeki yerinin ve ilişkilerinin belirlenmesi, Vergi Hukuku'nun konu ve kapsamının anlatılması, Vergi Hukuku'na ilişkin Anayasal düzenlemelerin incelenmesi, Vergi Hukuku'nun kanunî düzenlemelerde ortaya çıkan ilkelerinin açıklanması.

Öğretim Yöntemleri

Hukukî ve teorik bilgilerin aktarımı, mevzuat ve yargı kararlarının incelenmesi, öğrenci katılımını sağlamaya yönelik interaktif yöntem.

Kaynaklar

- S. Ateş OKTAR, Vergi Hukuku, Gözden Geçirilmiş ve Güncelleştirilmiş 16. Baskı, İstanbul, Türkmen Kitabevi, 2022. - Muallâ Öncel, Ahmet Kumrulu, Nami Çağan, Cenker Göker, Vergi Hukuku, Gözden Geçirilmiş 30. Baskı, Ankara, Turhan Kitabevi, 2021. - Şerafettin Aksoy, Vergi Hukuku ve Türk Vergi Sistemi: Temel Prensipler, Vergi Tekniği, Türk Vergi Sistemi, Son Değişiklere Göre Yeniden Düzenlenmiş ve Gözden Geçirilmiş 6. Bası, İstanbul, Filiz Kitabevi, 2010. - Akif Erginay, Vergi Hukuku: İlkeler-Vergi Tekniği, Türk Vergi Sistemi, 14. Baskı, Ankara, Savaş Yayınları, 1990. - David W. Williams, Geoffrey Morse, Principles of Tax Law, 5. Baskı, Thomson, Sweet & Maxwell, 2004. - 1982 Tarihli T.C. Anayasası, 213 sayılı Vergi Usul Kanunu, Özel Vergi Kanunları. - Ders notları ve akademik makaleler. - Yargı kararları.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024