MALİ BİLANÇO HUKUKU

İzlence Formu

Ders Adı MALİ BİLANÇO HUKUKU Kod MLYE7032
Kredi 3 AKTS 8
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Doç. Dr. YASEMİN TAŞKIN
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Özel hukuk kanunları ile muhasebe sistemi düzenlemeleri çerçevesinde belirlenerek finansal tablolara yansıtılan faaliyet sonuçlarının, Vergi Hukuku kurallarına göre düzeltilerek vergi matrahlarına ulaşılması sürecinin ve bu süreçte yer alan işlemlerin açıklanması ile değerlendirilmesi amaçlanmaktadır.

İçerik

6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu hükümlerine göre hazırlanan bilançoların vergi kanunlarına göre düzeltilmesi sonucunda malî bilançoya dönüşümü ve bu dönüşümde yapılması gereken işlemler, ilgili mevzuat hükümleri dikkate alınarak açıklanacaktır.

Öğretim Yöntemleri

Hukukî ve teorik bilgilerin aktarımı, mevzuat ve yargı kararlarının incelenmesi, öğrenci katılımını sağlamaya yönelik interaktif yöntem.

Kaynaklar

- S. Ateş OKTAR, Vergi Hukuku, Gözden Geçirilmiş ve Güncelleştirilmiş 16. Baskı, İstanbul, Türkmen Kitabevi, 2022. - S. Ateş OKTAR, Türk Vergi Sistemi, 3. Baskı, İstanbul, Türkmen Kitabevi, 2022. - 213 sayılı Vergi Usul Kanunu. - 193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu. - 5520 sayılı Kurumlar Vergisi Kanunu. - 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu. - Vergi Kanunu Tebliğleri. - Güncel Beyanname Düzenleme Kılavuzu.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024