ŞEHİRLERİN GELİŞİM DİNAMİKLERİ

İzlence Formu

Ders Adı ŞEHİRLERİN GELİŞİM DİNAMİKLERİ Kod CGRY7094
Kredi 3 AKTS 8
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Doç. Dr. MUSTAFA KAHRAMAN
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Coğrafyanın önemli çalışma alanlarından biri olan şehirlerin nasıl büyüdüklerini, büyüme teorilerini, şehrin gelişimi üzerindeki dinamik faktörleri ortaya koymak, gelecek için teknolojik araçlar kullanılarak teori oluşturabilmek ve bu konuda analizler yapmak temel amacı oluşturmaktadır. Şehirlerin gelişiminde rol oynayan faktörleri harita üzerinde örnek uygulamalar ile geleceğine dair bir tahmin ortaya çıkarmak amaçlanmaktadır.

İçerik

Şehirlerin nasıl ve neden geliştiği, bu gelişim üzerinde etkili olan faktörlerin neler olduğu, şehir bölgesi, merkezi iş alanı, uydu kent gibi şehre dair bölgelerin tespit edilme yöntemleri ve olası gelecek senaryoları ele alınacaktır.

Öğretim Yöntemleri

Bilgisayar, ArcGIS, QGIS

Kaynaklar

Göney, S. (2017). Şehir Coğrafyası I. Beta Basım Yayın, İstanbul. Göney, S. (2017). Şehir Coğrafyası II. Beta Basım Yayın, İstanbul. Aliağaoğlu, A., & Uğur, A. (2010). Şehir coğrafyası. Nobel Yayın Dağıtım. Hall, T., & Barrett, H. (2018). Urban geography. Routledge. Pacione, M. (2009). Urban geography: A global perspective. Routledge. Debord, G. (2008). Introduction to a critique of urban geography. Praxis (e) press.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024