MEDYADA FİKRİ VE SINAİ HAKLAR

İzlence Formu

Ders Adı MEDYADA FİKRİ VE SINAİ HAKLAR Kod GZTK4425
Kredi 3 AKTS 4
Z/S Zorunlu Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren
Dersin Veriliş Türü Örgün

Dersin Amacı

"Medyada Fikri ve Sınai Haklar" dersinin amacı, öğrencilere fikri mülkiyet ve sınai haklar kavramlarını anlatarak, bu hakların medya sektöründe nasıl uygulandığını öğretmektir. Ayrıca medya içeriklerinde fikri mülkiyet ve sinai haklar kavramlarının nasıl yer aldıklarını inceleyerek, medya içeriklerinde yer almasına yönelik öneriler geliştirmek hedeflenmektedir.

İçerik

Bu ders öğrencilere fikri mülkiyet ve sınai haklar kavramlarını, tanımlarını ve önemini aktarmaktadır. Bu hakların medya sektöründe nasıl işlediğini ve hangi alanları kapsadığını açıklayarak, fikri mülkiyet ve sınai hakların kullanımında etik ve hukuki sorumlulukların neler olduğunu vurgulanmaktadır. Öğrencilere, fikri ve sınai haklara saygı göstermenin önemi anlatılmaktadır. Aynı zamanda olası intihal risklerine dikkat çekerek, bu haklara uyma yükümlülüğü konularında bilinç kazandırma davranışı kazandırılmaya çalışılmaktadır.

Öğretim Yöntemleri

Kuramsal anlatımın ardından, öğrencilerle örnek olaylar incelenecektir.

Kaynaklar

6769 sayılı Sınai Mülkiyet Kanunu "Dünyanın En Büyük E-Sporuna Sahip Olmak: Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakkı ve DotA" David Nathaniel TAN, (Çev.:Batuhan DEMİRTAŞ), Maltepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi "Şahsiyet Hakları ve Fikri Haklar" Hıfzı Veldet, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Mecmuası "İnternette Fikri Haklar" Jale Sarmaşık, Yeni Yüzyılda İletişim Calışmaları "Dijitalleşen Dünyada Fikri Haklar Sorunu" Burak Medin

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024