DİJİTAL HİKÂYE ANLATIMI

İzlence Formu

Ders Adı DİJİTAL HİKÂYE ANLATIMI Kod GZTK3392
Kredi 3 AKTS 3
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren
Dersin Veriliş Türü Örgün

Dersin Amacı

Bu ders, diğer iletişim araçlarını keşfederek metinsel iletişimin hegemonyasının ötesine geçmeyi ve bilginin hem üretimini hem de yayılmasını daha da demokratikleştirebilecek araçları tanıtmayı amaçlamaktadır. Hikayeleri neden yarattığımız ve onlara neden değer verdiğimiz ve yeni gelişen iletişim teknolojilerinin anlatı fikirlerini nasıl etkilediği hakkında daha derin bir anlayış geliştirilmesini sağlamayı amaçlamaktadır. Ders, öğrenciler tarafından hikayelerin geliştirilmesine ve üretilmesine yol açacak bir dizi dijital medya aracılığıyla hikaye üretim tekniklerini incelemektedir.

İçerik

Hikaye açısından zengin projeler yaratma tekniklerine dikkat çekerek, çeşitli dijital medya formatlarında hikaye anlatımı ilkelerinin incelenmesi.

Öğretim Yöntemleri

ders içi tartışma, ppt.

Kaynaklar

Hikaye Anlatıcılığının Bilimi, Will Storr- Timaş Yayınları The New Digital Storytelling: Creating Narratives with New Media, Bryan Alexander Psikanaliz ve Hikaye Anlatıcılığı, Peter Brooks- Boğaziçi Üniversitesi Yayınevi İletişim Çalışmalarında Hikaye Anlatıcılığı-Kolektif, Nobel Akademik Yayıncılık Gelenekselden Dijitale Hikaye Anlatıcılığı- Yunus Emre Ökmen, Doruk Yayınları

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024