GAZETECİLİK MESLEKİ İNGİLİZCE 2

İzlence Formu

Ders Adı GAZETECİLİK MESLEKİ İNGİLİZCE 2 Kod GZTK3390
Kredi 3 AKTS 4
Z/S Zorunlu Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Dr. Ögr. Üyesi EZEL TÜRK
Dersin Veriliş Türü Örgün

Dersin Amacı

Bu ders; Gazetecilik ile ilgili mesleğe yönelik tüm iletişim çalışmalarında ileri seviyede dil kullanımı için gerekli teknik terimlerin ve kalıpların öğrenilmesini kapsamaktadır. Öğrencilere Gazetecilik mesleğinin gereklerini yabancı dilde yerine getirebilmesi için gerekli İngilizce eğitiminin verilmesi amaçlanmaktadır. Bu bağlamda tüm iletişim çalışmalarında gerekli olan teknik terimlerin hem yazılı hem de sözlü olarak kullanımlarının sağlanması hedeflenmektedir. Ayrıca yeni medya uygulamları ile ilgili web siteleri, blog yazımı ve yeni medya sorunlarının analizi ve çözümü gibi uygulamaların İngilizce olarak gerçekleştirilmesi için gerekli donanımın verilmesi hedeflenmektedir.

İçerik

Öncesinde Mesleki İngilizce I dersini tamamlayan öğrenciler, bu dersle daha ileri seviye bir İngilizce eğitimi ile meslekte kullanabilecekleri alan eğitimini alacaklardır. Bu bağlamda uzmanlık alanlarında mesleğe yönelik dil kullanımını sağlamak amacıyla gerekli jargon, kalıp ve prosedürler anlatılacaktır. Gazetecilik ve Dergicilik alanında haber dili, haber başlıkları, dergi kapak ve içerikleri ile birlikte analizleri de işlenecektir. Ayrıca yeni medya ile ilgili terimler, blog yazımı, web sitesi oluşturulması için gerekli kavram ve terimler, yeni medya ortamındaki sorunların analiz ve çözümleri ele alınacaktır.

Öğretim Yöntemleri

Sınıf seviyesine uygun ve bireysel ihtiyaçları göz önünde bulunduran, öğrenci merkezli, katılımlı soru cevap şeklinde tartışma ortamı sunan öğretim yöntemi benimsenmiştir.

Kaynaklar

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024