ENFORMASYON POLİTİKALARI

İzlence Formu

Ders Adı ENFORMASYON POLİTİKALARI Kod GZTK4416
Kredi 3 AKTS 4
Z/S Zorunlu Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. NURDOĞAN RİGEL
Dersin Veriliş Türü Örgün

Dersin Amacı

Bu ders öğrencilerin bilgi ve enformasyonun önemini ve özelliklerini anlayabilmesini, enformasyon politikaları, bilgi yönetimi ve güvenliği konularında beceri geliştirmesini amaçlamaktadır. Öğrenciler ders kapsamında enformasyonun üretilmesi, toplanması, depolanması ve dağıtılması aşamalarında nasıl süreçlerin ilerlediğini anlayarak; dijital çağda enformasyonun önemi ve güvenliği konusunda bilgilenecektir. Ders kapsamında küresel enformasyon politikalarına yer verilecek, hem küresel hem de yerel tehditler ve fırsatlar üzerinde durulacaktır.

İçerik

Enformasyon tarihin her döneminde önemli bir güç olarak toplumsal hayatın içinde yer almıştır. Günümüz dijital toplumunda bilginin anlık ve sınırsız akışı, enformasyon politikalarının oluşturulmasındaki önemi arttırmaktadır. Bu ders, enformasyon ve bilginin önemi üzerinde duracak ve öğrencilerin bu konuda stratejik bir bakış oluşturmasına yardımcı olacaktır.

Öğretim Yöntemleri

çeşitli sunum içeriklerikleri ve görsel materyallerle ders anlatımı desteklenecektir. Öğrencilerle etkileşimli bir ders planlanmaktadır.

Kaynaklar

Foundations of Information Policy, Paul T. Jaeger, EBSCO e-kitap Enformasyon Toplumu Politikaları ve Gelişmekte Olan Ülkeler, Funda Başaran Türkiye İçin Bir Enformasyon Politikasının Ana Ögeleri Neler Olmalı? , M. Ender Arkun,Bilgi Dünyası: Cilt 4 "Enformasyon Toplumu ve Toplumsal Değişim Sürecinde Sosyal Medya", N. Filiz İrge

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024