ESTETİK VE GÖRSEL KÜLTÜR

İzlence Formu

Ders Adı ESTETİK VE GÖRSEL KÜLTÜR Kod RAST2460
Kredi 3 AKTS 3
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. ŞÜKRÜ SİM
Dersin Veriliş Türü Örgün

Dersin Amacı

Estetik ve Görsel Kültür" dersinin temel amacı, radyo, televizyon ve sinema öğrencilerine estetik kavramlarını ve görsel kültürün önemini anlatarak, görsel medyanın etkileyici ve etkili iletişim aracı olarak nasıl kullanılabileceğini öğretmektir. Bu ders, öğrencilere görsel bir anlayış ve estetik bir duyarlılık kazandırmayı hedefler.

İçerik

Estetik ve Estetik Kuramları: Estetik kavramı ve estetiğin tarihsel gelişimi. Estetik kuramlar ve estetik anlayışlarının incelenmesi. Görsel Kültür ve Görsel İletişim: Görsel kültürün tanımı ve önemi. Görsel kültürün medya ve iletişimdeki rolü. Görsel sembollerin ve imgelerin analizi. Görsel Algı ve İnceleme: Görsel algı süreci ve temel algısal prensipler. Görsel iletişimde renk, ışık, kompozisyon ve perspektifin önemi. Görsel imgelerin analizi ve yorumlanması. Sinema Estetiği ve Film Analizi: Sinema estetiğinin temel kavramları ve sinema türleri. Film analizi yöntemleri ve kuramsal yaklaşımlar. Sinematik unsurların kullanımı ve anlatısal teknikler. Görsel Medyada Eleştirel Düşünme: Görsel medyada sunulan bilgilere eleştirel yaklaşım.

Öğretim Yöntemleri

Kaynaklar

Tunali, I, Grek Estetigi, Ist: Remzi Kitabevi. Moran, B, Edebiyat Kuramlari ve Elestiri, Cem Yayinevi Ders Notu Tunali, I, Estetik, Ist: Remzi Kitabevi.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024