KRİZ VE RİSK İLETİŞİMİ YÖNETİMİ

İzlence Formu

Ders Adı KRİZ VE RİSK İLETİŞİMİ YÖNETİMİ Kod HAIT4640
Kredi 3 AKTS 4
Z/S Zorunlu Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Doç. Dr. SERGÜN KURTOĞLU
Dersin Veriliş Türü Örgün

Dersin Amacı

Kriz yönetimi ve kriz iletişimi bilgi ve becerisi kazandırma.

İçerik

Öncelikle krize giden olumsuzlukları algılayabilmek önemlidir. Kriz yönetimi, hem halkla ilişkiler tabanlı yönetim süreçlerini hem de proaktif ve reaktif kriz iletişimini kapsar. Bu süreci oluşturabilmek bir kriz planı olmadan ve bir kriz planı da kriz plan politikaları olmadan başarılamaz. Bir diğer husus da global dünyanın krizden çok kaosa zemin hazırladığı dolayısıyla kaosun nasıl işlediği ve nasıl çözülebileceği konusunda bilgi sahibi olabilmektir.

Öğretim Yöntemleri

Derste kuramsal bilgiler verilecektir. Dersler analitik yöntem temelinde interaktif tartışmalar şeklinde yürütülecektir. Anlatım, soru-cevap, grup halinde çalışmalar ve sunum teknikleri kullanılacaktır.

Kaynaklar

Innis İmparatorluk ve İletişim Araçları, Baskın Oran "Kaçıncı Küreselleşme", Metin Kazancı Kamuda ve Özel Kesimde Halkla İlişkiler, Ayhan Biber Halkla İlişkilerde Teorik Bir Çerçeve , Arsev Bektaş Kamuoyu İletişim ve Demokrasi, Alison Theaker Halkla İlişkiler El Kitabı, Ece İnan Halkla İlişkilerde Medya Yönetimi Yeni İletişim Teknolojileriyle, Niyazi Karasar Bilimsel Araştırma Yöntemi, Billur Ülger, İşletmelerde İletişim ve Halkla İlişkiler, wikipedia, Sergün Kurtoğlu Avrupa’da Yaşayan Türklerin Avrupa Birliği’ne İlişkin Kamu Gündemi Oluşması Sürecinde Avrupa Birliği’ne Yönelik Tutumlarının Kalitatif Bir Değerlemesi: Avusturya Örneği yayınlanmamış doktora tezi.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024