ETKİNLİK YÖNETİMİ VE UYGULAMALARI

İzlence Formu

Ders Adı ETKİNLİK YÖNETİMİ VE UYGULAMALARI Kod HAIT2401
Kredi 3 AKTS 3
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. NİLÜFER FATMA GÖKSU
Dersin Veriliş Türü Örgün

Dersin Amacı

Etkinlik yönetimi hakkında bilgi aktarılması ve etkili bir etkinlik yönetiminin nasıl yapılması gerektiğinin anlaşılması amaçlanmaktadır.

İçerik

Bu ders kapsamında etkinlik yönetimi kavramı, stratejik etkinlik yönetiminin işleyişi, bir etkinliğin planlama, uygulama ve değerlendirme aşamaları ile etkinlik yönetiminde medya ilişkileri ele alınacaktır. İnsanların kurumsal yaşamlarında birbirleriyle ilişkilerinde uyumlu ilişkiler geliştirmeyi ve sürdürmelerini sağlayan protokol kuralları, ilkeleri, türleri ve örnek uygulamalar ayrıntılı olarak ders çerçevesinde incelenecektir. Öğrencilerin uygulama projelerini sunumları ve analizleri yapılacaktır.

Öğretim Yöntemleri

Anlatım, sınıf içi tartışma, Soru-Yanıt, Gözlem, Takım/Grup Çalışması, Gösterme, Uygulama - Alıştırma, Örnek Olay İncelemesi, Sorun/Problem Çözme, Beyin Fırtınası

Kaynaklar

Aylin Pira, 2004.Etkinlik Yönetimi, MediaCat yay. 1. Baskı, İstanbul. Nihat Aytürk, 2009.Protokol Yönetimi, Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü Yayını, 5. Baskı, Ankara. Hasan Tutar, Mehmet Altınöz, 2010. Protokol Bilgisi, Seçkin Yayıncılık, 6.Baskı, Ankara. McDonnell, Ian, Festival and special event management / Ian McDonnell, Johnny Allen, William O'Toole. Brisbane : J. Wiley & Sons Australia, 1999. Stedman Graham, Joe Jeff Goldblatt, Usa Delpy. The ultimate guide to sport event management and marketing. New York : McGraw-Hill, c1995.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024