MESLEKİ İNGİLİZCE II

İzlence Formu

Ders Adı MESLEKİ İNGİLİZCE II Kod HAIT2400
Kredi 3 AKTS 3
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Dr. Ögr. Üyesi EZEL TÜRK
Dersin Veriliş Türü Örgün

Dersin Amacı

Bu ders; Halkla İlişkiler ile ilgili mesleğe yönelik tüm iletişim çalışmalarında ileri seviyede dil kullanımı için gerekli teknik terimlerin ve kalıpların öğrenilmesini kapsamaktadır. Öğrencilere Halkla İlişkiler mesleğinin gereklerini yabancı dilde yerine getirebilmesi için gerekli İngilizce eğitimin verilmesi amaçlanmaktadır. Bu bağlamda tüm iletişim çalışmalarında gerekli olan teknik terimlerin hem yazılı hem de sözlü olarak kullanımlarının sağlanması hedeflenmektedir.

İçerik

Öncesinde Mesleki İngilizce I dersini tamamlayan öğrenciler, bu dersle daha ileri seviye bir İngilizce eğitimi ile meslekte kullanabilecekleri alan eğitimini alacaklardır. Bu bağlamda Bu ders; Halkla İlişkilerin tanımı, işlevi, uygulamaları ve araştırmalarına yönelik dil kullanımını içermektedir. Ayrıca İngilizce olarak basın bülteni ve başlık yazımı için gerekli olan kural ve içerikler işlenecektir.

Öğretim Yöntemleri

Sınıf seviyesine uygun ve bireysel ihtiyaçları göz önünde bulunduran, öğrenci merkezli, katılımlı soru cevap şeklinde tartışma ortamı sunan öğretim yöntemi benimsenmiştir.

Kaynaklar

English for Public Relations Course Book, Garnet Education, (2011)

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024