PAZARLAMA İLKELERİ

İzlence Formu

Ders Adı PAZARLAMA İLKELERİ Kod HAIT1880
Kredi 3 AKTS 4
Z/S Zorunlu Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Dr. Ögr. Üyesi İRFAN AKYÜZ
Dersin Veriliş Türü Örgün

Dersin Amacı

Temel pazarlama ilkeleri, kavramları, pazarlama araçları ve pazarlama segmentasyonu ile ilgili konularda bilgi verilmesi hedeflenmektedir. Pazarlama ile ilgili temel kavramlar ve pazarlamanın tarihsel gelişimi de göz önünde bulundurularak öğrencilerin pazarlama faaliyetlerinin teorik zemini konusunda bilgi edinmelerini sağlamak amaçlanmaktadır. Bu dersin oluşturduğu zemin üzerinde, pazarlama halkla ilişkilerine yönelik faaliyetlerde daha yetkin bir öğrenci profili oluşması beklenmektedir.

İçerik

Pazarlamanın tanımı ve tarihsel gelişimi ile benzer alanlar arasındaki farklılıkların belirtilmesi; pazarlama karmasının uygulamada kullanımını efektif hale getirmek için teorik bir çerçeve oluşturulması.

Öğretim Yöntemleri

Temel düzeyde teorik veriler ile pazarlama alanında bir zemin inşa edilmesini hedefleyen ve interaktif bir katkıyla desteklenen, karşılıklı tartışma içeren yüz yüze teorik eğitim.

Kaynaklar

- Modern Pazarlama, Remzi Altunışık, Şuayip Özdemir ve Ömer Torlak, Değişim Yayınları, 4.Baskı. - Principles of Marketing, Gary Armstrong ve Philip Kotler, Pearson, 18th Global Edition.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024