CONFLICT RESOLUTION AND PEACEBUILDING

İzlence Formu

Ders Adı CONFLICT RESOLUTION AND PEACEBUILDING Kod KAYO2379
Kredi 3 AKTS 5
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili İngilizce Dersi Veren Dr. HASAN ULUSOY
Dersin Veriliş Türü Örgün

Dersin Amacı

Bu ders, çatışma çözümü ve barış inşasını eleştirel bir şekilde incelemeyi amaçlamaktadır. Dersin amacı uluslararası çatışma çözümü ve barış inşasını ele almak ve güncel çatışmaların analizini sunmaktır.

İçerik

Bu ders, güncel çatışmaları ve alandaki birincil tartışmaları analiz etmek için teorileri öğretmekte ve öğrencilere teori ve pratik arasında bağlantı kurma araçları sağlamaktadır. Konuları arasında uluslararası kurumlar ve sivil toplum dahil olmak üzere çatışma çözümü ve aktörleri, barışı koruma, insani müdahaleler, R2P, barış inşası, yerel sahiplik, barış inşasının toplumsal cinsiyet ve çevresel boyutları yer almaktadır. İki hafta süreyle öğrencilerin grup çalışması yoluyla Sierra Leone, Liberya, Bosna Hersek ve Kosova örnek olay çalışmalarında yer alması planlanmaktadır. Ardından barış inşasının geleceği ve politika önerileri tartışılacaktır.

Öğretim Yöntemleri

Dersler, konferanslar ve seminerlerden oluşmaktadır. Yöntemler, grup çalışmalarını, olası konuk konuşmacıları ve sınıf içinde veya dışında gerçekleşebilecek diğer etkinlikleri içermektedir. Öğrenci katılımı ve hazırlığı, başarılı bir öğrenme deneyimi için birincil önemdedir.

Kaynaklar

Oliver Ramsbotham, Tom Woodhouse, and Hugh Miall. Contemporary Conflict Resolution: The Prevention, Management, and Transformation of Deadly Conflicts, 4th ed. Cambridge: Polity, 2016. Philpott, Daniel, and Gerard F. Powers. Strategies of Peace: Transforming Conflict in a Violent World. Studies in Strategic Peacebuilding. Oxford: Oxford University Press, 2010.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024