TİCARET POLİTİKALARI VE ENDÜSTRİLEŞME

İzlence Formu

Ders Adı TİCARET POLİTİKALARI VE ENDÜSTRİLEŞME Kod 100
Kredi 3 AKTS 6
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Doç. Dr. BARIŞ KABLAMACI
Dersin Veriliş Türü Örgün

Dersin Amacı

Öğrencilerin, uluslararası iktisadın temel ilkelerini başta olmak üzere, uluslararası ticaretin nedenlerini, ticaret sonucu oluşan durumun yerli ve uluslarararası belirleyicilerini öğrenmeleri amaçlanmaktadır.

İçerik

Dersin içeriği, uluslararası ticaretin bileşenleri olan temel ve yeni dış ticaret teorileri ve ticaret politikaları konularıdır.

Öğretim Yöntemleri

Öğrencilerin katılımı ile birlikte, ticaret politikalarınına dair modeller ve uygulamalar çerçevesinde ticaret politikalarının endüstrileşme üzerindeki etkilerinin incelenmesi şeklindedir.

Kaynaklar

Paul R. Krugman, Maurice Obstfeld and Marc J. Melitz, International Economics: Theory and Policy, 11th Edition, Pearson Pub. Mordechai E. Kreinin, Intenational Economics: A Policy Approach, 7th Edition, The Dryden Press. Dominick Salvatore, International Economics, 11th Edition, Wiley. Robert J. Carbaugh, International Economics, 7th Edition. G. M. Dominick Salvatore, International Trade Policies, Industrialization and Economic Development, The International Trade Journal, Vol.10 (1), 1996.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024