READINGS IN POPULIST POLITICS

İzlence Formu

Ders Adı READINGS IN POPULIST POLITICS Kod KAYO4393
Kredi 3 AKTS 5
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili İngilizce Dersi Veren Dr. Ögr. Üyesi MUSTAFA GÖRKEM DOĞAN
Dersin Veriliş Türü Örgün

Dersin Amacı

Siyaset, yönetim ve genel olarak sosyal bilim konularında kavramsal ve kuramsal altyapıya sahip olur. Toplumsal ve siyasal problemleri saptar, tanımlar, veri toplar, analiz eder ve yorumlar. Bir sosyo-politik konuyu disiplinlerarası bir sorunsal olarak tanımlar

İçerik

2008 Finansal krizi sonrası tüm dünyada özellikle küresel kuzeyde seçmen davranışlarının değişimi, seçmenlerin ana akım partilerden uzaklaşması olguları karşısında açıklayıcı bir analiz kategorisi olarak öne sürülen popülizm kavramının tarihsel gelişimi incelenerek bugünkü yaygın kullanımının açıklayıcılığı sorunsallaştırılacaktır.

Öğretim Yöntemleri

Konferans, Kısa Sınavlar, Ödevler, Sınıf İçi Tartışmalar

Kaynaklar

Andrew Arato “Political Theology and Populism”; Paris Aslanidis “Populism as a Collective Action Master Frame for Transnational Mobilization”; Paris Aslanidis “Populism and Social Movements”; Liesbet Hooghe Gary Marks “Cleavage theory meets Europe’s crises: Lipset, Rokkan, and the transnational cleavage”; Daniel Oesch “Explaining Workers’ Support for Right-Wing Populist Parties in Western Europe: Evidence from Austria, Belgium, France, Norway, and Switzerland”; Cas Mudde "The Populist Zeitgeist".

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024