HİLBERT UZAYLARI VE FOURİER ANALİZ

İzlence Formu

Ders Adı HİLBERT UZAYLARI VE FOURİER ANALİZ Kod MATE3130
Kredi 3 AKTS 4
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. SERAP ÖZTOP KAPTANOĞLU
Dersin Veriliş Türü Uzaktan

Dersin Amacı

İç çarpım Uzayı, Hilbert Uzayları , Sonsuz boyutlu uzayda ortonormal tabanlar, Fourier serileri, Birim Çemberlerde ve R'de Fourier analiz, Dirichler Çekirdeği, Remann-Lebesgue Lemması, Fejer teorem ve Fourier serilerinin yakınsaklığı, Fourier analiziyle wavelet teori, Wavelet teorisinin tanımı, Haar wavelet, Haar waveletlerinin temel özellikleri ve örnekleri.

İçerik

İç çarpım Uzayı, Hilbert Uzayları , Sonsuz boyutlu uzayda ortonormal tabanlar, Fourier serileri, Birim Çemberlerde ve R'de Fourier analiz, Dirichlet Çekirdeği, Riemann-Lebesgue Lemması, Fejer teorem ve Fourier serilerinin yakınsaklığı, Fourier analiziyle wavelet teori, Wavelet teorisinin tanımı, Haar wavelet, Haar waveletlerinin temel özellikleri ve örnekleri.

Öğretim Yöntemleri

Uzaktan öğretim yoluyla yapılacaktır.

Kaynaklar

B.P. Rynne, M.A. Youngson, Linear Functional Analysis, Springer, 2000 N. Young, An Introduction to Hilbert Space, Cambridge University Press, 1988. A. Bogges, F.J. Narcowich, A First Course in Wavelets with Fourier Analysis, Wiley Publication, 2009. Prof. Dr. Serap Öztop Kaptanoğlu Hilbert Uzayları ve Fourier Analiz ders notları.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024