ANALYSIS I

İzlence Formu

Ders Adı ANALYSIS I Kod MATE1196
Kredi 5 AKTS 8
Z/S Zorunlu Teorik Saat 4
Uygulama Saat 2 Lab Saat 0
Ders Dili İngilizce Dersi Veren Doç. Dr. BEYAZ BAŞAK ESKİŞEHİRLİ
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Dersin amacı, Matematiksel Analiz'in temel kavramları ile ilgili problem çözme yeteneğini geliştirmek, mantıksal, analitik ve soyut düşünebilme becerisini arttırmak, matematiksel kavram ve düşünceleri bilimsel yöntemlerle inceleme, verileri yorumlayabilme ve değerlendirebilme yeteneklerini kazandırmak.

İçerik

Reel sayılara aksiyomatik giriş, doğal sayılar, tam sayılar, rasyonel ve irrasyonel sayılar ve özellikleri, reel sayı dizileri, bir dizinin limiti, bir fonksiyonun limiti, sürekli fonksiyonlar.

Öğretim Yöntemleri

Ders anlatımı, uygulama, soru-cevap, ödev

Kaynaklar

R.G. Bartle, D.R. Sherbert, Introduction to Real Analysis, John Wiley & Sons, 2010, 4th edition W. A. Zorich, Mathematical Analysis I, Springer Berlin, Heidelberg, 2015, 2nd edition W. Rudin, Principles of Mathematical Analysis, McGraw-Hill, New York, 1976, 3rd edition T. Tao, Analysis I, Springer Singapore, 2022, 4th edition S. Öztop Kaptanoğlu, Analiz I, Nobel Yayıncılık, 2022 B. Musayev, M. Alp, İ. Ekincioğlu, N. Mustafayev, Teori ve Çözümlü Problemlerle Analiz I, Seçkin Yayıncılık, 2007, 2. basım N. Özdeğer, A. Özdeğer, Çözümlü Analiz Problemleri I, Seçkin Yayıncılık, 2006

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024