TOPLUM BİLİM

İzlence Formu

Ders Adı TOPLUM BİLİM Kod ISLE1011
Kredi 3 AKTS 5
Z/S Zorunlu Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. HİKMET KIRIK
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Bu dersin amacı işletme bölümü öğrencilerinin genel olarak modern sanayi toplumlarının son on yıllardaki değişimlerini de dikkate alan bir biçimde temel özellikleri, dinamikleri ve işleyiş biçimi hakkında genel ve kapsayıcı bilgi sahibi olmalarını sağlamaktır. Modernleşme geçtiğimiz yüzyılın tamamı ve 21. YY'ın ilk çeyreğinde sanayileşme, kentleşme, uluslaşma süreçleri olarak farklı kültürleri de etkileyen evrenselliğine karşın kültür-spesifik durumların hala varlığını sürdürmüştür. İşletme öğrencileri toplumbilim disiplininin kuram ve kavramları temel sosyoloji ilkeleri hakkında fikir sahibi olacaklar, ırk, cinsiyet, ayrımcılık gibi kimliklenmeler ve toplumsal olgular hakkında bilgi sahibi olup, öğrenip kendi toplum tahayyüllerini oluşturmakta kullanabilecekler.

İçerik

Toplumbilim bize içinde yaşadığımız toplumun yapısı, dinamikleri ve işleyiş biçimi hakkında kuramsal ve kavramsal bilgi veren bir disiplindir. İnsan etkileşimleri, toplumsal kültür ve aralarında eşitsizlik, kentleşme, ayrımcılık, tabakalaşma gibi başlıklar ve bunların birey ve grup davranışları üzerindeki etkilerini içermektedir.

Öğretim Yöntemleri

Sınıf içi tartışmalar, film, belgesel, video vs görsel materyalle desteklenmiş, ek okumaların dahil edildiği karma bir ders işleme yöntemi.

Kaynaklar

Giddens, A. Sosyoloji. İstanbul: Kırmızı Kitabevi. 2008

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024