DISARMAMENT, ARMS CONTROL AND GLOBAL SECURİTY

İzlence Formu

Ders Adı DISARMAMENT, ARMS CONTROL AND GLOBAL SECURİTY Kod KAYO3372
Kredi 3 AKTS 5
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili İngilizce Dersi Veren Dr. Ögr. Üyesi ADVİYE DAMLA ÜNLÜ
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Bu ders, silah kontrolü, silahsızlanma ve küresel güvenlik konularını eleştirel bir şekilde incelemeyi amaçlamaktadır. Dersin amacı, silah kontrolünün tarihini, uluslararası silah rejimindeki güncel gelişmeleri ve bunların küresel güvenlikle olan bağlantılarını incelemektir.

İçerik

Bu ders, güncel çatışmaları ve alandaki birincil tartışmaları analiz etmek için teorileri incelemekte ve öğrencilerin teori ve pratik arasında bağlantı kurma araçlarını tanıtmaktadır. Dersin konuları arasında; Soğuk Savaş sırasındaki NPT rejimi, Nükleer Caydırıcılık siyaseti, kimyasal ve biyolojik silahlar ve kara mayınları, nükleer karşıtı hareketler, silah kontrolünün geleceği ve küresel güvenlik yer almaktadır.

Öğretim Yöntemleri

Dersler, seminerler, bir simülasyon oyunu ve iki film gösteriminden oluşmaktadır. Öğrenciler ve eğitmenler arasında işbirlikçi bir öğrenme deneyimi hedeflenmektedir. Yöntemler, çalışma grubu çalışması, simülasyon oyunu, film gösterimleri ve sınıf içinde veya dışında gerçekleşebilecek diğer etkinlikleri içermektedir. Öğrenci katılımı ve hazırlığı, sınıfı başarılı bir öğrenme deneyimi haline getirmek için birincil önemdedir.

Kaynaklar

Baylis, John and Robert O’Neill, eds., Alternative Nuclear Futures: The Role of Nuclear Weapons in the Post-Cold War World, Oxford: Oxford University Press, 1999. Cirincione, Joseph, Bomb Scare: The History and Future of Nuclear Weapons, New York: Columbia University Press, 2007.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024