CLASSICAL AND CONTEMPORARY APPROACHES TO PUBLIC ADMINISTRATION

İzlence Formu

Ders Adı CLASSICAL AND CONTEMPORARY APPROACHES TO PUBLIC ADMINISTRATION Kod KAYO2377
Kredi 3 AKTS 5
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili İngilizce Dersi Veren Arş. Gör. Dr. EZGİ PINAR
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Dersin amacı öğrencilere siyasal ve idari bilimler alanına ilişkin yaklaşımlar, tartışmalar hakkında bilgi vermektir. Dersin beklenen temel çıktısı öğrencilere siyaset, devlet çalışmaları ve yönetim bilimleri alanındaki temel kavramları tanıtmaktır.

İçerik

Ders, siyasal ve idari bilimler alanındaki temel konuları tanıtmak üzere, siyaset bilimi bölümü ikinci sınıf öğrencileri için bir giriş sınıfı olarak tasarlanmıştır. Bu, temel olarak temel konu ve kavramlara odaklanan teorik bir derstir. Siyaset, devlet, yönetim, kamu yönetimi, otorite, güç, toplumsal yapı gibi kavramlar farklı teorik çerçevelere göre tanımlanacak ve ortaya konulacaktır. Küreselleşmenin idari ölçekte ve siyasi yapı üzerindeki etkisi tartışılacaktır. Dersin son bölümünde ise tarihsel arka planıyla Türkiye'ye ilişkin konular ve tartışmalar üzerinde durulacaktır.

Öğretim Yöntemleri

"Okuma materyalleri haftalık olarak okunacak ve tartışılacaktır ve öğrencilerden tartışmalara aktif katılmaları istenecektir. Herbir konu başlığı için belirlenen sorular ve anahtar kelimeler, okuma materyaline ve sınıftaki tartışmalara rehberlik etmek için tasarlanmıştır "

Kaynaklar

İlgili Literatür

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024