MÜŞTERİ İLİŞKİLERİ YÖNETİMİ

İzlence Formu

Ders Adı MÜŞTERİ İLİŞKİLERİ YÖNETİMİ Kod KAYO4343
Kredi 4 AKTS 5
Z/S Seçmeli Teorik Saat 4
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Bu dersin amacı; müşteri odaklı anlayışla, mevcut var olan ve kolay erişilebilecek imkanları kullanarak, başarılı bir marka yönetimi sürecinde, Müşteri İlişkileri Yönetiminden nasıl faydalanılacağının öğrenilmesidir.

İçerik

Bu ders kapsamında Müşteri İlişkileri Yönetimi'nin önemi; stratejik, analitik ve operasyonel bakış açıları ile pazarlama, satış ve hizmet alanlarındaki uygulamaları ele alınmaktadır.

Öğretim Yöntemleri

Konferans, Haftalık Ödevler, Dönem Projesi, Sunum

Kaynaklar

- "Satışta ve Pazarlamada Müşteri İlişkileri Yönetimi (CRM)", Prof. Dr. Yavuz Odabaşı, Aura Kitapları - "Müşteri İlişkileri Yönetimi - CRM", Don Peppers , Dr. Martha Rogers, Optimist Yayınları - "Müşteri İlişkileri Yönetimi (Crm)", Kollektif, Nobel Yayın Dağıtım - "Customer Relationship Management: Concept, Strategy, and Tools", V. Kumar ve Werner Reinartz, Springer - "Customer Relationship Management : Concepts And Technologies", Francis Buttle ve Stan Maklan, T&F/Routledge - "Customer Relationship Management: The Foundation of Contemporary Marketing Strategy", Roger J. Baran ve Robert J. Galka, Routledge

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024