INTERNATIONAL ORGANIZATIONS

İzlence Formu

Ders Adı INTERNATIONAL ORGANIZATIONS Kod PSIR3015
Kredi 3 AKTS 5
Z/S Zorunlu Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili İngilizce Dersi Veren Doç. Dr. DERYA AYDIN OKUR
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Bu dersin amacı; öğrencilerin Uluslararası İlişkilerin hukuki ve örgütsel boyutuna ilişkin donanım edinmelerini sağlamak; bu alanların temel oluşumunu, kavramlarını, ilkelerini ve özellikle kurumlarını özümsemelerini ve eleştirel ve geniş bir bakış açısı geliştirirken onun temel kaynaklarından yararlanabilme ve bunları değerlendirebilme, yorumlama kabiliyetini geliştirmelerini sağlamaktır.

İçerik

Uluslararası İlişkilerin örgütseli boyutunu oluşturan Uluslararası Hukukun ve Uluslararası Örgütlerin hem akademik-teorik alanda hem de pratik olarak yorumlanması, uygulanması, geliştirilmesi gereklidir. Bu ders, "Giriş" mahiyetinde temel Uluslararası Hukuk bilgisine hal-i hazırda sahip olan öğrencilerin, daha ileri bir düzeyi teşkil eden bu unsurları ele almaları ve tartışmalarını kapsamaktadır.

Öğretim Yöntemleri

Konferans yöntemi, sınıf içi tartışmalar, öğrenci araştırma ve sunumları

Kaynaklar

Derslerde işlenecek konular ve/veya daha ileri çalışma için aşağıdaki kaynaklardan herhangi biri kullanılabilir. Bunun yanısıra, talep edilmesi halinde öğretim üyesi tarafından her konuya ilişkin olarak ayrıca makale veya -e-kitap da dahil olmak üzere- kaynak kitap önerilebilir.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024