THEORIES OF INTERNATIONAL POLITICS

İzlence Formu

Ders Adı THEORIES OF INTERNATIONAL POLITICS Kod PSIR2023
Kredi 3 AKTS 5
Z/S Zorunlu Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili İngilizce Dersi Veren Dr. Ögr. Üyesi AYLİN ECE ÇİÇEK
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Uluslararası işbirliği ve örgütlenmeye ilişkin teoriler sayısızdır. Uluslararası sistemin yapısının tarihsel yorumlarından, küresel dinamikleri etkileyen düşünsel dinamiklere kadar, dünya düzeninin nasıl kurulduğu, sürdürüldüğü ve yok edildiği temel sorusunun pek çok cevabı vardır. Bu ders uluslararası sistemi oluşturan düzen kavramının oluşumunun izini sürmeyi ve düzen, güç, şans, adalet ve meşruiyet arasındaki bağları incelemeyi amaçlamaktadır.

İçerik

Okumalar ve dersler birbiriyle ilişkili olsa da, hiçbir şekilde aynı olmadıklarını belirtmek önemlidir. Başka bir deyişle, dersler sırasında okumaları özetlemeyeceğiz. Atanan materyal, sizi kavraması zor kavramlar ve soyut fikirlerle tanıştırmak ve alıştırmaktır, böylece herhangi bir yanlış anlaşılmayı açıklığa kavuşturma şansınız olur. Temalar hakkında düşünmeye başlamanız için her hafta okumalarla birlikte bazı odak soruları sağladım. Bu nedenle, materyali okuyarak ve ortaya çıkan konuları tartışmaya hazır olarak sınıfa gelmeniz çok önemlidir. Ek olarak, birkaç teorik çerçeveyi uygulamak için gerçek yaşam olaylarını kullanacağımız için öğrencilerin küresel gelişmelerden haberdar olmalarını bekliyorum.

Öğretim Yöntemleri

Kaynaklar

Stephen Toulmin, Cosmopolis: The Hidden Agenda of Modernity (Chicago: University of Chicago Press, 1993). I. William Zartman, ed. Imbalance of Power: US Hegemony and International Order (Boulder, CO: Lynne Rienner, 2009).

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024