INTRODUCTION TO POLITICAL SCIENCE

İzlence Formu

Ders Adı INTRODUCTION TO POLITICAL SCIENCE Kod PSIR1002
Kredi 3 AKTS 5
Z/S Zorunlu Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili İngilizce Dersi Veren Dr. Ögr. Üyesi MUSTAFA ÇAĞATAY ASLAN
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Ders, giriş seviyesinde, öğrencilere siyaset bilimi disiplinine ilişkin kavramlara aşinalık kazandırmayı hedeflemektedir. Bu sayede, öğrencilerin, ileriki dönemlerde alacakları ve belirli bir alt disiplin üzerine odaklanan derslere hazırlanması hedeflenmektedir.

İçerik

Ders üç ana bölüme ayrılmıştır. İlk olarak siyaset kavramına ilişkin önerilmiş farklı tanımlamalar ve siyaset bilimi disiplini çalışmalarının yıllar içerisinde geçirdiği gelişlim üzerinde durulacaktır. Sonraki bölümler, siyaset biliminin konusu olan üç alt disiplin üzerinde durarak, ilgili alt disiplinlere ilişkin temel kavramlar ve kurumların tanımları ve işlevleri üzerinde durulacaktır. Bu bağlamda, sırasıyla siyaset teorisi, karşılaştırmalı siyaset ve uluslararası ilişkiler alt disiplinlerine ilişkin kavramlar ve temel kurumlar ders kapsamında işlenecektir.

Öğretim Yöntemleri

ders anlatımı

Kaynaklar

Heywood, Andrew (2013) Politics (the Fourth Edition), Palgrave Macmillan: New York. Hague Rod, Harrop, Martin, and McCormick John (2016) Political Science: A Comparative Introduction (8th Edition), Palgrave Macmillan: New York. Grigsby, Ellen (2011) Analyzing Politics: An Introduction to Political Science (5th Edition), Wadsworth, Belmont.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024