20.YY POLONYA EDEBİYATI VE KÜLTÜRÜ II

İzlence Formu

Ders Adı 20.YY POLONYA EDEBİYATI VE KÜLTÜRÜ II Kod LDED4069
Kredi 3 AKTS 5
Z/S Zorunlu Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Doç. Dr. SEYYAL KÖRPE KEMER
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

İki Dünya Savaş Arası Dönemde Dünya ve Avrupa etkisinde Polonya'da gerçekleşen siyasi ve toplumsal gelişmelerin, edebiyat ve kültür dünyasına yansımalarına ilişkin kapsamlı algı yaratmak. Bu bağlamda yapılan okumalar ve metin analizlerinin sonucu olarak öğrencinin Lehçe bilimsel metin ve kitap okuma becerisi geliştirmek.

İçerik

İki Dünya Savaş Arası Dönem ve II. Dünya Savaşı yıllarında, Dünya ve Avrupa etkisinde Polonya'da gerçekleşen siyasi ve toplumsal gelişmeleri yansıtan metinler analiz edilir ve yorumlanır.

Öğretim Yöntemleri

Düz anlatım, sunum, soru ve cevap yöntemi.

Kaynaklar

Stopka, Dorota, Gorska, Beata, "Wzory Wypracowan" Greg Yayınevi, Krakow, Yayın yılı bilgisi yok. Klimaszowski, Boleslaw, "An Outline of Polish Literature", Jagiellon University", Interpress Yayınevi, Varşova, 1984. Kwiatkowski, Jerzy, "Dwudziestolecie miedzywojenne", Wydawnictwo Naukowe PWN", Varşova, 2003. Yüce, Neşe, "Özgürlük Peşinde Polonya", Ankara Üniversitesi Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi Yayınları, Ankara, 2004. Yüce, Neşe, Köycü, Seda, "Polonya Edebiyatı İki Dünya Savaşı Arasındaki Yirmi Yıl" Ankara Üniversitesi Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi Yayınları, Ankara, 2017.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024