ORTAÇAĞ'DAN AYDINLANMA'YA POLONYA EDEBİYATI VE KÜLTÜRÜ

İzlence Formu

Ders Adı ORTAÇAĞ'DAN AYDINLANMA'YA POLONYA EDEBİYATI VE KÜLTÜRÜ Kod LDED2027
Kredi 3 AKTS 6
Z/S Zorunlu Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Doç. Dr. SEYYAL KÖRPE KEMER
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Doğu Avrupa kültürünün önemli bir parçası olan Polonya kültürünün oluşum sürecine ve karakterine ilişkin kapsamlı farkındalık oluşturmak.

İçerik

Türkiye ve Polonya üniversiteleri araştırmacıları tarafından ortaya çıkarılmış bilimsel kaynaklar temelinde, Polonya'da Ortaçağ ve Rönesans dönemlerinde egemen olan dünya görüşleri ve felsefeler doğrultusunda ortaya çıkmış seçkin Lehçe eserlere ait metinler analiz edilir ve yorumlanır.

Öğretim Yöntemleri

Sunuş yolu ile öğretim, düz anlatım. Soru ve cevap.

Kaynaklar

-Wojnar, Bogumila; Stopka, Dorota; Pietrzyk Dariusz; Poplawska, Alicja, Liceum Sciaga, Greg Yayınevi, Krakow, Yayın yılı bilgisi yok, ISBN: 978-86-7517-423-6 Stopka, Dorota, Gorska, Beata, "Wzory Wypracowan" Greg Yayınevi, Krakow, Yayın yılı bilgisi yok. ISBN:978-83-7327-478-5 Adamczyk, Maria, Chrzastowska, Bozena, Pokrzywniak, Tomasz, Jozef, Starozytnosc-Oswiecenie, Wydawnictwo Szkolne i Pedagogiczne, Warszawa, 1995. Borkowska, Morika ve diğerleri, Repetytorium maturzysty, Greg, Krakow, yayın yılı yok. Hernas, Czeslaw, Literatura Baroku, Panstwowe Wydawnictwo Naukowe, Instytut Badan Literackich Polskiej Akademii Nauk, Warszawa, 1987. Klimaszewski, Boleslaw, An Outline History of Polish Culture, Interpress, Varşova, 1984. Yüce, Neşe, Ortaçağ'dan Baroka Polonya Edebiyat Tarihi, Kültür Bakanlığı Yayınları, Ankara, 1999.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024