MACROECONOMIC ANALYSIS

İzlence Formu

Ders Adı MACROECONOMIC ANALYSIS Kod INGIK508
Kredi 3 AKTS 6
Z/S Zorunlu Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili İngilizce Dersi Veren Doç. Dr. GÜZİN EMEL AKKUŞ
Dersin Veriliş Türü Örgün

Dersin Amacı

Öğrencilerin, Özellikle Makale Ağırlıklı Literatürü Okuması ve Öğrenmesi; İlgili Modelleri İnceleyip Anlayabilmesi ve Modern Makro İktisatta Kullanılan Standard Matematiksel ve Analitik Yöntemlerle Tanışmasıdır. Böylece, İktisat Alanında İleri Düzeyde Bir Bilgiyle Donanan Öğrencilerin, ya Özel Sektörde veya Kamu Sektöründe İktisatçı Olarak İstihdamı ya da Doktora Eğitimine Devam Etmesi Amaçlanmaktadır.

İçerik

Güz Döneminde Verilen “Introduction to Macroeconomic Analysis” Dersini İzleyen Bu Ders Kapsamında, Modern Makro İktisat Modelleri İncelenmekte ve Analiz Edilmekte; ve Bu Modeller Kapsamındaki Optimal Politikalar Tartışılmaktadır.

Öğretim Yöntemleri

Klâsik Anlatım; Tartışma; Her Ders Öncesinde Öğrencilerin Okuma Listesinden Yaptıkları Okumalar; Hazırladıkları Ödev ve Seminerler.

Kaynaklar

Gregory Mankiw, Macroeconomics. Frederic Mishkin, The Economics of Money, Banking and Financial Markets. Brian Snowdon and Howard Vane, Modern Macroeconomics. Olivier Blanchard and Stanley Fischer, Lectures on Macroeconomics. David Romer, Advanced Macroeconomics. Ayrıca, Makale Ağırlıklı Bir Okuma Listesi.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024