YİYECEK İÇECEK İŞLETMECİLİĞİ

İzlence Formu

Ders Adı YİYECEK İÇECEK İŞLETMECİLİĞİ Kod TRIS7034
Kredi 3 AKTS 6
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Doç. Dr. İBRAHİM ÇİFÇİ
Dersin Veriliş Türü Örgün

Dersin Amacı

Dersin tanımında hızla gelişen ve bir işletme türü olan yiyecek içecek işletmelerinin turizm endüstrisi içerisindeki konumunu anlatmaktır.

İçerik

Yiyecek içecek işletmelerinin turizm işletmesi olarak faaliyet göstermesi ve önemi vurgulanmakta. İşletme olarak menünün işlevleri, maliyeti ve fiyatlama yöntemleri anlatılır

Öğretim Yöntemleri

Ders ile ilgili kaynaklar öğrenciye önerilir. Teorik bilgiler, sektör uygulamaları ile örnekler verilerek açıklanır. Örnek bir işletmenin öğrencilerin ziyaret etmesi sağlanır. Sektör temsilcisinin derse davet edilmesi sağlanır.

Kaynaklar

Ahmet, Ahmet (2010), Ağırlama Hizmet İşletmelerinde YİYECEK VE İÇECEK YÖNETİM, Detay Yayıncılık, Ankara.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024