DİJİTAL BEŞERİ BİLİMLER

İzlence Formu

Ders Adı DİJİTAL BEŞERİ BİLİMLER Kod BITA4107
Kredi 2 AKTS 6
Z/S Zorunlu Teorik Saat 2
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Dr. Ögr. Üyesi GÖNENÇ GÖÇMENGİL
Dersin Veriliş Türü Örgün

Dersin Amacı

Dijital beşeri bilimler, dil ve edebiyat, tarih, müzik, medya ve iletişim, bilgisayar bilimi ve bilgi çalışmalarından temel anlayışları bir araya getirerek, öğrencilerin bilim tarihi bilgisini farklı araçlar kullanarak aktarmasına yardımcı olmayı hedefler.

İçerik

Bilim tarihi ve tarih ile ilgili verileri farklı veri işleme yöntemleri ile aktarmak konusunda öğrenciye deneyim ve bilgi kazandırmak.

Öğretim Yöntemleri

Powerpoint sunum, online uygulamalar ve video gösterim

Kaynaklar

L.W.C. van Lit Among Digitized Manuscripts -Philology, Codicology, Paleography in a Digital World Matt Hayler (Editor); Gabriele Griffin (Editor) - Research Methods for Digitising and Curating Data in the Digital Humanities Yunus Uğur- Tarihçilik Sahasında Teknolojik Imkanlardan Yararlanma Toplumsal Tarih Sayı:352 Dijital Beşeri Bilimler Sayısı, 2022 yılı. Fatma Aladağ - Dijital Beşerî Bilimler ve Türkiye Araştırmaları: Bir Literatür Değerlendirmesi Fatma Aladağ Mekânsal Beşerî Bilimler ve Osmanlı Çalışmaları: Coğrafi Bilgi Sistemleri’nin (CBS) Osmanlı Şehir ve İdari Tarihi için Potansiyeli https://www.digitalottomanstudies.com/articles?lang=tr

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024