ECZACILIK TARİHİ

İzlence Formu

Ders Adı ECZACILIK TARİHİ Kod BITA2016
Kredi 2 AKTS 4
Z/S Seçmeli Teorik Saat 2
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Arş. Gör. Dr. BARIŞCAN ERSÖZ
Dersin Veriliş Türü Örgün

Dersin Amacı

Eczacılık mesleğinin, ilaç keşif ve hazırlama süreçlerinin ve bunların temelinde yatan bilimsel araştırmaların tarihinin eski çağlardan günümüze kadar geçilen aşamalar çerçevesinde öğretilmesidir.

İçerik

Ders eskiçağlardan başlayarak, Anadolu'daki çeşitli antik medeniyetler, Avrupa ve İslam Ortaçağı, Rönesans, 17-19. yüzyıllar Avrupası ve Modern Çağlarda eczacılığın temel gelişim yönlerini içermektedir. Bunların yanında dersin son dört haftasında Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet Dönemi Türkiyesi'nde eczacılık konularına değinilmektedir.

Öğretim Yöntemleri

Ders sunumları, kaynak kitaplar ve araştırma makaleleri çerçevesinde belirlenen konuların tartışılması.

Kaynaklar

1. Baytop T, Türk Eczacılık Tarihi, 2. Baskı (ed.Afife Mat) İstanbul 2001. 2. Naşit B, Eczacılık Tarihi, Yörük Matbaası , İstanbul 1968. 3. Baytop T, Eczahane’den Eczane’ye, İstanbul 1995. 4. Mat A, Bitkiden İlaca Hepsinin Bir Öyküsü Var, PharmaVision KültürYayınları 2012 İstanbul. 4. Edward Kremer, George Urdang, Kremers and Urdang's History of Pharmacy, 4th ed. American Institute of the History of Pharmacy, 1986. 5. Bob Zebroski, A Brıief History of Pharmacy, Routledge, 2016.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024