TÜRK FİLMLERİNDE STEREOTİPLER VE KÜLTÜR İNŞASINA YANSIMALARI

İzlence Formu

Ders Adı TÜRK FİLMLERİNDE STEREOTİPLER VE KÜLTÜR İNŞASINA YANSIMALARI Kod RATS7121
Kredi 3 AKTS 7
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. RENGİN İSKEÇE
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Türk filmlerinde yer alan stereotiplarin, kültürümüz üzerindeki görünmeyen ancak derin etkilerinin incelenmesi dersin konusunu oluşturmaktadır. Türk toplum yapısında her gün karşımıza çıkan ve beraber yaşadığımız, fiziksel ve iç dünya yansımaları olarak , ciddi işlevsel rollere sahip stereotiplerin farklı açılardan incelenmesi önemlidir. Türk Kültüründe stereotiplerin önem ve etkisinin karakterler üzerinden araştırılması hatta onları kimi durumlarda rol model olarak yerleşmiş olmaları toplumsal, sosyo-kültürel açıdan içselleştirilmeleri, dersin amacını oluşturmaktadır.

İçerik

Türk filmlerindeki topluma mal olmuş stereotiplerin incelenmesi. Farklı meslek guruplarından kesitlerin alınması ders içeriğini oluşturur. Rol model olacak kadar Türk Toplumu içerisinde yer almaları ve toplumsal yapı içerisinde de örnek olabilmeleri nedeniyle araştırılmaya konu teşkil etmektedirler.

Öğretim Yöntemleri

İnteraktif öğretim yöntemi. Makale/yazılı belge üzerinden tartışma

Kaynaklar

Her türlü yazılı görsel filmlerle ilgili kaynaklar. Elektronik kaynaklar, film/ sinema siteleri. Film insanlarıyla yapılan röportajlar.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024