BİOPOLİMER FİZİĞİ

İzlence Formu

Ders Adı BİOPOLİMER FİZİĞİ Kod AMFZ7565
Kredi 3 AKTS 8
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. SERDA KECEL GÜNDÜZ
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Polimer ve biyopolimerler kavramı incelenecek, biyopolimerler moleküler düzeyde incelenecek, fizikokimyasal ve spektroskopik özellikleri belirlenecek,biyopolimer ve çeşitleri(sentetik, doğal) öğretilecek,biyopolimerlerin fiziko-kimyasal ve biyolojik özellikleri verilip,biyolojik aktivite ile biyopolimerlerin bu özellikleri arasındaki ilişki ortaya konulacaktır.Ayrıca polimerik aşı ile immunolojide ve tıptaki bazı uygulamalarına değinilecektir.

İçerik

Bu ders ile öğrenciler ,polimer ve biyopolimer kavramlarını öğrenecek, sentetik ve biyolojik polimerleri tanıyacak,biyopolimerlerin moleküler seviyede analizi, fiziko-kimyasal ve biyolojik özelliklerini öğrenip,biyolojik aktivite ile biyopolimerlerin fizikokimyasal özellikleri arasındaki ilişkiyi kavrayacaklardır. Ayrıca bazı sentetik ve doğal polimerlerin karakteristik yapıları spektroskopik analiz yöntemleri(FT-IR,Raman) kullanılarak belirlenecek ve ilaç salınım sistemleri ve immunolojide(polimerik aşı) biyopolimerler ve uygulamaları hakkında bilgi sahibi olacaklardır.

Öğretim Yöntemleri

Ders kitapları, ders notları, slayt ve videolar

Kaynaklar

Polymer Science and Technology, J.R. Fried, 2nd Edition, Prentice Hall, NJ, 2008 Principles of Polymerization, G. Odian,3rd Edition, John Wiley &Sons Inc, New York, 1991 Principles of Polymer Engineering, N.G.McCrum, C.P.Buckley, C.B.Bucknall, 2 nd Edition, Oxford University Press, New York Polimer Kimyası, Saçak, M., Gazi Kitabevi, 2002, Ankara

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024