YAZILI KAYNAKLAR IŞIĞINDA ESKİÇAĞ VE GEÇ ANTİK DEVİR YERLEŞİMLERİ; İMAR FAALİYETLERİ -DOĞAL FELAKETLER - İKLİM DEĞİŞİKLİKLERİ

İzlence Formu

Ders Adı YAZILI KAYNAKLAR IŞIĞINDA ESKİÇAĞ VE GEÇ ANTİK DEVİR YERLEŞİMLERİ; İMAR FAALİYETLERİ -DOĞAL FELAKETLER - İKLİM DEĞİŞİKLİKLERİ Kod ECTA9016
Kredi 3 AKTS 8
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. MUSTAFA HAMDİ SAYAR
Dersin Veriliş Türü Örgün

Dersin Amacı

Eskiçağ ve Geç Antik Devir Tarihçilerinin eserlerinde bahsedilen yerleşim yerlerinin kurulmasında dikkate alınan unsurların bu konuya ilişkin yazıtlı eserlerle birlikte değerlendirilerek yorumlanmaları amaçlanmaktadır.

İçerik

Eskiçağ ve Geç Antik Devir Tarihçilerinin eserlerinde bahsedilen yerleşimlerin kuruldukları yerlerin özellikleri ve bu yerleşim yerlerinin arasındaki yol bağlantıları ve denizaşırı ticaret yollarıyla ilişkileri değerlendirilecektir.

Öğretim Yöntemleri

Anlatım ve sunum yoluyla

Kaynaklar

Websites: http://www.perseus.tufts.edu. Perseus Digital Library. www.livius.org http://ancientworldonline.blogspot.nl Eskiçağ Yazarları hakkında: http://www.kirke.hu-berlin.de/kirke/autor.html Yayın Arama için: http://www.annee-philologique.com http:www.gnomon.ku.eichstaett.de www.dyabola.de Jacobsen, M. J., Settlement, environment, and climate change in SW Anatolia: Dynamics of regional variation and the end of Antiquity. 2022.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024