SEMİNER

İzlence Formu

Ders Adı SEMİNER Kod POAR7001
Kredi 0 AKTS 6
Z/S Zorunlu Teorik Saat 0
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. HACER TOPAKTAŞ ÜSTÜNER
Dersin Veriliş Türü Örgün

Dersin Amacı

Öğrencilerin, bilimsel araştırmalar için konu seçiminden, alıntı, aktarmaya ve çalışmanın bölümlere ayrılmasına kadar temel yöntemsel kuralların örnek metinler üzerinden incelenmesini, uygulama örneklerinin oluşturulmasını ve bilimsel metin yazımına ve tez yazmaya yönelik gerekli donanımı tecrübe edinmesidir.

İçerik

Bilimsel bir araştırmanın belli başlı metodlarını kavrayarak bunu bilimsel bir metin haline dönüştürmeyi tecrübe edinir.

Öğretim Yöntemleri

Düz anlatım, kıyaslama-karşılaştırma, soru-cevap, analiz, çeviri, sunum

Kaynaklar

Alan F. Chalmers, Bilim Dedikleri, İstanbul:2016. Aysel Aziz, Sosyal Bilimlerde Araştırma Yöntemleri ve Teknikleri, İstanbul:2017. Kazım Özdamar vd. Sosyal Bilimlerde Araştırma Yöntemleri. İstanbul:1999. Bilimsel Araştırma Yöntemleri (Derleme). Ankara :2012. Niyazi Karasar, Bilimsel Araştırma Yöntemi. İstanbul:2013. Umberto Eco, Tez Nasıl Yazılır?, İstanbul: 2017. M. Erdal Güzeldemir, Bilimsel Yazı Nasıl Yazılmalı?, İstanbul 2018. Etkili Sunumlar İçin El Kitabı, TÜBİTAK, Ankara yıl?. Ayhan Sarısu, Etkili Tez ve Rapor Yazım ve Sunum Teknikleri Pratik el Kitabı), Ankara: Gazi Kitabevi, 2018

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024