ULUSLARARASI ÖRGÜTSEL DAVRANIŞ

İzlence Formu

Ders Adı ULUSLARARASI ÖRGÜTSEL DAVRANIŞ Kod ISLM1010
Kredi 3 AKTS 6
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Dr. Ögr. Üyesi GÖKÇE AKDEMİR ÖMÜR
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

İşletmeler amaçlarını gerçekleştirmek için örgütsel davranışı etkin yönlendirebilen yöneticilere ve örgüte bağlılığı yüksek çalışanlara ihtiyaç duyarlar. Bu dersin amacı iş yaşamında güncel gelişmelere uyumlu yetenek ve yetkinliklere sahip, motive olmuş, yaratıcı ve takım üyesi olabilen, gelişmeye açık çalışanları ve bunları gerçekleştirebilecek örgüt kültürü arasındaki etkileşimin nasıl gerçekleştiğini öğrencilere aktarmaktır.

İçerik

Örgütlerde bireysel davranışların örgütsel davranışa dönüşmesinde etkili olabilecek faktörler, akademik ve uygulamada etkili olan güncel konu başlıkları ile ilişkilendirilerek açıklanacaktır. Yöneticilerin etkinlik arayışında psikolojik temelli sorunlar ve çözümler incelenecektir.

Öğretim Yöntemleri

Sınıf İçi Anlatım

Kaynaklar

CAN, Halil, AŞAN, Öznur, AYDIN, Eren Miski, Örgütsel Davranış, Ankara: Arıkan Yayıncılık, 2006. Erdoğan, İlhan, İşletmelerde Davranış, İstanbul: İ.Ü. İşletme Fakültesi Yayınları No: 242, 1991. EREN, Erol, Örgütsel Davranış ve Yönetim Psikolojisi, 10. Baskı, İstanbul: Beta Basım A.Ş., 2007. GÜNEY, Salih, Davranış Bilimleri, 3. Baskı, Ankara: Nobel Yayın Dağıtım, 2006. KAYNAK, Turgay, Örgütsel Davranış ve Yönlendirilmesi, İstanbul: Alfa Yayınları, 2005. ÖZKALP, Enver, KIREL, Çiğdem, Örgütsel Davranış, Eskişehir, 2005. SABUNCUOĞLU, Zeyyat, TÜZ, Melek, Örgütsel Psikoloji, Eskişehir, 2005. ŞİMŞEK, Şerif, AKGEMCİ, Tahir, ÇELİK, Adnan, Davranış Bilimlerine Giriş ve Örgütlerde Davranış, 6. Baskı, Ankara: Gazi Kitabevi, 2008. CHAMPOUX, Joseph E., Organizational Behavior: Integrating Individuals, Groups and Organizations, 3rd. Ed., Ohio: Thomson South-Western, 2006. DAFT, Richard L., NOE, Raymond A., Organizational Behavior, Fort Worth: Harcourt College Publishers, 2001. LUTHANS, Fred, Organizational Behavior, 10th. Ed., New York: McGraw-Hill, 2005. ROBBINS, Stephen, Organizational Behavior, 9th. Ed., New Jersey: Prentice-Hall, 2001.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024