POLITICS OF ASIA AND PACIFIC

İzlence Formu

Ders Adı POLITICS OF ASIA AND PACIFIC Kod SBUI4006
Kredi 3 AKTS 5
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili İngilizce Dersi Veren Dr. Ögr. Üyesi YELİZ YAZAN KOÇ
Dersin Veriliş Türü Örgün

Dersin Amacı

Bu ders, Asya ve Pasifik bölgesini yakın dönem siyasi tarihine genel bir bakış sunarak öğrencilere tanıtmayı hedefler. Odak noktası Doğu Asya'dır. Bölgenin uluslararası ilişkilerine ve küresel güçlerin bölge politikalarına odaklanır. Bölgedeki güncel meseleleri vurgular ve bölge hakkındaki önemli araştırmaları tanıtmayı amaçlar.

İçerik

Bu ders, Doğu Asya'nın uluslararası ilişkilerini şekillendiren ana eğilimler ve gelişmeler hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyenler içindir. Doğu Asya, burada Kuzeydoğu Asya, Güneydoğu Asya ve dış aktör olarak ABD'yi içeren uluslararası-politik bir bölge olarak anlaşılmaktadır. Dersin temel vurgusu, Çin, Japonya, Kore (Kuzey ve Güney) ve Rusya dahil olmak üzere Kuzey Doğu Asya üzerinedir. Doğu Asya, önemli miktarda çatışma ve gerilimi içeren bir bölge olarak küresel uluslararası sistemin dikkate değer bir alt sistemidir. Bu ders, bölgesel alt sistemdeki poliitkaların küresel politikaya etkisini sunmayı amaçlar.

Öğretim Yöntemleri

Dersi veren öğretim üyelerinin anlatımlarına dayanır. Dersi verenler öğrencinin ilgisini ve dikkatini canlı tutmak amacıyla anlatımlarını power point aracılığıyla görsel olarak zenginleştirir.

Kaynaklar

Charles Holcombe Doğu Asya Tarihi: Çin, Japonya, Kore Medeniyetin Köklerinden 21. Yüzyıla Kadar, (Çev.) Muhammed Murtaza Özeren, İstanbul, Dergah yayınları, 2016; David Y. Miller, Modern East Asia: An Introductory History, New York, Routledge, 2015; Christopher Hemmer and Peter J. Katzenstein, “Why is There No NATO in Asia? Collective Identity, Regionalism, and the Origins of Multilateralism,” International Organization 56:3

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024