DEMOCRACY AND DEMOCRATIZATION

İzlence Formu

Ders Adı DEMOCRACY AND DEMOCRATIZATION Kod SBUI4021
Kredi 3 AKTS 5
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili İngilizce Dersi Veren Doç. Dr. EDİP ASAF BEKAROĞLU
Dersin Veriliş Türü Örgün

Dersin Amacı

Bu ders demokratikleşme teorilerine odaklanmaktadır ve demokrasinin kökeni, gelişimi ve değişimi üzerinde durmaktadır. Demokrasinin idealleri ve gerçekleri arasındaki farkları tartışmak, otoriter rejimlerden demokrasilere geçişleri analiz etmek, demokrasiden geriye gidişlerin dinamiklerini anlamak gibi hedefleri vardır.

İçerik

Ders demokrasi hakkında antik dönemden modern döneme yapılan düşünsel tartışmalar ve rejimin kurumsal gelişimi hakkında bir içeriğe sahiptir. Haftalık işlenen konu başlıkları arasında demokratikleşme teorileri, demokrasinin tarihi ve bugünkü durumu ve demokratik geri gitme bulunmaktadır.

Öğretim Yöntemleri

Anlatım, okuma, tartışma ve öğrenci sunumları.

Kaynaklar

David Stasavage. The Decline and Rise of Democracy (Ch. 1, 2, 11, 12). Princeton University Press, 2020. R. Dahl, I Shapiro and J.A. Cheibub (eds.). The Democracy Sourcebook (Section 1, Defining Democracy). The MIT Press, 2003. Samuel P. Huntington. The Third Wave: Democratization in the Late Twentieth Century (Ch. 1, 2, 3). University of Oklahoma Press, 1991. Barbara Geddes. "What do we know about democratization after twenty years?", Annual Review of Political Science, 1999. Stephan Haggard and Robert Kaufman. Backsliding: Democratic Regress in Contemporary World. Cambridge University Press, 2021.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024